Tayfun Aydoğan

Tayfun Aydoğan

İlçemizde Futbol (2)‏

Öncelikle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar saglık mutluluk ve basarılar dilerim.
 
İlçemiz futbolda geçmiş yıllarda bir çok başarı yakalamış.Çubukspor Ankara 3. ve 2. Amatör Kümelerde Şampiyonluklar 3.Lige Yükselme maçlarında ise 1 kez final oynama başarısına ulaşmış.3 ligde  1 kez Şampiyonluk yanılmıyorsam 2 kez  ikincilik .  2 ligde ise bir sezon mücadele etmiş.İlçemizin 2007 yılında kurulan diğer Futbol takımı Çubuk Gençlikspor  2007-2008 sezonunda 2.amatörden 1 Amatör Kümeye terfi ve  2009-2010 sezonda Süper Amatör Küme Yükselme Grubuna kalma başarısını göstermiştir.
 
 
Geçmişi hatırladığımızda  hepimizin hayıflanarak "Ah o eski başarılar nerde..." dediği günlere ulaşmak çok zor olmasa gerek.Geçmişte  bu başarılar futbolu seven  ve maddi anlamda güçlü yönetimler tarafından yakalanmış.Bu yönetimlere belediyeninde desteği eklenince başarı dahada kolaylaşmış.
 
Fakat bu başarılı sezonlar yaşanırken ilerki futbol dönemleri için maalesef hiçbir çaba sarfedilmemiş.İlgi ve alaka sürekli A takım üzerine yoğunlaşmış.Günlük ve sezonluk başarılar yeterli gelmiş... Altyapı gözardı edilmiş.Hatta Bir futbolcu arkadaşımın "Yıllarca Çubukspor alt yapısında  oynadım hiç bir yönetici tanımadım" demesi  altyapının ne kadar sahipsiz oldugunun bir göstergesidir.
 
Atık dünyada pahalı transferler yerine altyapıdan oyuncu yetiştirilmektedir.Sistemli çalışmalar yapılarak sürekli yeni futbolcular kazanılmaktadır.Tesis yetersizliği,altyapıya olan ilgisizlik , son dönemlerde ilçemiz futbol takımlarına karşı destek olunmaması ve futbol kültürünün çok aşağılarda kalması ne yazık ki ilçemizde futbolu bitirme noktasına getirmiştir.
 
 
Geçmiş dönemlerde A takım üzerinde yoğunlaşan ilgi ve destek Alt yapıyada uygulanmış olsaydı:sistemli çalışma sonucu   bugün ilçemiz futbol takımları hem futbolcu sorunu yaşamaz hem de futbolcu satışından gelir elde edebilirdi.Ben inanıyorum ki ilçemizde müthiş Futbol potansiyeli var.Bu potansiyeli değerlendirelim uzun zaman alır fakat kalıcı olur.Ülkemizde ki futbol endüstrisinde yerimizi alalım.
 
Bir sonraki hafta görüşmek dileğiyle Çubuk'ta başarılı futbol günleri sizinle olsun.

Bu yazı toplam 4465 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.