İlçe Müftüsü Canbolat'tan Kandil Mesajı

İlçe Müftüsü Canbolat'tan Kandil Mesajı

Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Berat Kandili nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

İlçe Müftüsü Ali Canbolat, bu yıl 26'yı 27 Temmuz'a bağlayan geceye denk gelen Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, kandilin yüce Allah'ın rahmet ve merhametine sığınıldığı, gönüllerin tövbe ile arındırıldığı özel geceler olduğunu belirtti.

Canbolat, "Bu mübarek gecenin insanlığa sunduğu manevi iklimde beratımızı almamıza vesile olacak olan Yüce Rabbimizin ilahi mesajına kulak vermekle, Efendimizin üstün ahlakını kendimize örnek almakla mümkün olacağının bilinci ile tutum ve davranışlarımızı yeniden gözden geçirmek için bir fırsattır. Rabbimize, nefsimize, neslimize ve bütün insanlığa karşı sorumlu olduğumuzun idraki içerisinde yaşadığımız hayatın geçici olduğunu, Allah katında kalıcı olanın iman ve yararlı işler olduğu şuuru ile her türlü dargınlık, kırgınlık, kin ve nefret yerine sevgi, şefkat, merhamet tohumlarını ekelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın kandilini tebrik eder, bu gecede yapılan duaların kardeşliğimizin güçlenmesine, beraberliğimizin perçinlenmesine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim" dedi.

Canbolat ,Berat Kandili dolayısıyla Merkez Camii Kebirde Akşam namazına müteakip Mevlid programı düzenleneceğinide sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.