İlçe müftüsü Canbolat'tan kadir gecesi mesajı

İlçe müftüsü Canbolat'tan kadir gecesi mesajı

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi dolayısıyla ilçe Müftüsü Ali Canbolat bir kutlama mesajı yayınladı.

Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat,  Kadir Gecesi'nin birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışa vesile olması temenni etti.
Canbolat, gece ve gündüzün ilahi seyrinde akıp giderken, insanlar için büyük önem taşıdığını belirterek, "Cenab-ı Hakk'ın yarattığı kainattaki her şey bir düzen içinde varlığını devam ettirirken ve bütün alem mecraında seyrederken bazı gün ve geceler vardır ki, daha büyük önem arzeder. Nasıl ki, Ramazan ayı diğer aylara nispetle daha kudsi ise Regaib, Mirac, Berat ve Kadir geceleri de diğer gecelere nispetle daha faziletlidir. Bu saydığımız gecelerin içinde en faziletlisi ise şüphesiz ki Kadir Gecesidir. Bu öyle bir gecedir ki içinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayırlıdır" dedi.
İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Kadir gecesinin fazileti ile ilgili olarak şunları söyledi:
"İnsanoğlunun hidayet kaynağı olan, doğruyu yanlıştan ayıran, Allah'a inanmayı ve yalnız ona itaat etmeyi ilan eden, mal, can ve namus emniyetini temin edip insanlık ve kardeşlik duygularını, hak ve adalet mefhumunu yayan Kur'an-ı Kerim bu gece inmeye başladığından kadir gecesi faziletli bir gecedir. Kur'an'ın gelişiyle peygamberimizin elçilik görevi bu gece başlamıştır. Onun için bu gece faziletli bir gecedir. Rahmet ve tevbe kapıları açık olup, Allah'ın af ve mağfiretinin coştuğu bir gecedir. Değerli Kardeşlerim; İşte böyle rahmetli ve bereketi bol bir gece ile karşılaştın. Gelecek yıl ya kısmet olur veya olmaz. O'nun için bu geceyi gafletle geçirmeyelim. Kıyamete kadar beşeriyete rehberlik yapacak olan bir kitabın yeryüzüne iniş günü ve bunun yıldönümleri elbette müstesna bir gün olmalı, coşku ve heyecanla bu gece ihya edilmelidir. Bu gecede, insan önce günahlarına tövbe edip pişman olmalı, bir daha o günahlara dönmemeye karar verip Allah'tan af dilemeli, üzerinde kul hakkı varsa, onu sahibine iade etmelidir. Geceyi uyku ile değil ibadetle, Kur'an okumakla, zikir ve tefekkürle dua ederek geçirmeli, kendisi ve ahirete göçen yakınları için Allah'tan af dilemeli, bol bol namaz kılmalıdır. Hayır, hasenat ve iyilikler yaparak fakir-fukarayı sevindirmeli, hayra yol açan işler ile günahlardan dönme konusunda karar vermelidir. Bilhassa peygamberimizin yaptığı şu duayı çok tekrarlamalıdır. "Ey Allah'ım sen affedicisin, affı seversin. Beni affet". Kur'an-ı Kerimdeki şu duaları da tekrar edelim: "Rabbimiz bizi mutluluk yoluna erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırtma. Bize tarafından rahmet bağışla. Şüphe yok ki sen sonsuz bağışta bulunansın"
Kadir Gecesinin birlik, beraberlik, kardeşlik ve barışa vesile olmasını ve Millete, memlekete ve tüm İnsanlığa hayırlar getirmesini dileyen Canbolat, "Değerli Çubuk lu Kardeşlerimizin Kadir Gecesini tebrik eder, Kadir Gecesi vesilesiyle, 05 Eylül Pazar günü yatsı namazından önce, Merkez camii kebirde sunacağımız Vaaz ve Mevlit programına tüm halkımızı davet ediyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.