İlçe Müftüsü Ali Canbolat'tan Zekat ve Fitre Uyarısı

İlçe Müftüsü Ali Canbolat'tan Zekat ve Fitre Uyarısı

Çubuk İlçe Müftüsü Ali Canbolat , Ramazan ayında daha fazla sevap kazanıldığı düşüncesiyle verilen zekatın her zaman verilebileceğini söyledi.

Zekat vermenin İslam'ın 5 şartından biri olduğunu hatırlatan Canbolat, “Ramazan'da daha çok sevap kazanılır düşüncesiyle bu ayda daha fazla zekat veriliyor. Zekat, zamanı gelmeden de verilebilir. Elde imkan yoksa imkan olduğu kadarını peşin geriye kalanı da ileriye dönük verebiliriz. Ancak peşin vermesi daha iyidir. İmkanı kısıtlıysa elindekini verir, geriye kalan kısmı daha sonra imkanı olduğunda verir. Akraba, komşu gibi yakınlardan başlayarak hakiki fakirlere zekat vermek daha evladır. Fakir olmayan birine zekatı verir, daha sonra bu kişinin fakir olmadığı ortaya çıkarsa zekatı yeniden başka birine vermek gerekir. Zengine zekat verilmez. Kişi, akrabasından birine zekat verirse hem zekat, hem de akraba ziyareti sevabı kazanır” dedi.

Verilen zekatların, Allah katında sevap olarak değerlendirildiği gibi Allah'ın; 1'e 10, 10'a 100 verdiğini hatırlatan Müftü Canbolat, “Vermekle mal tükenmez artar, bereketlenir.” diye konuştu.

Canbolat, fitrelerini vermeyen vatandaşların da Kadir gecesini beklemeden ihtiyaç sahiplerine bu yıl 6.5 TL olarak belirlenen fitre miktarını vermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.