İlçe Müftüsü Ali Canbolat'tan Kandil Mesajı

İlçe Müftüsü Ali Canbolat'tan Kandil Mesajı

Çubuk ilçe Müftüsü Ali Canbolat vatandaşların Mirac Kandilini kutladı.

Çubuk ilçe Müftüsü Ali Canbolat, “Kameri aylardan Recep ayının 27. gecesi olan Mirac Kandilini kutlayarak İslam Alemi’ne ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi. Ali Canbolat Mirac kandilinin önemi hakkında şu bilgileri verdi:
“Mirac Kandili, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimizin gecenin bir anında Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya oradan da göklere seyahat ettirildiği mübarek bir gecenin adıdır. Bu gecede Resülüllah’a Yüce Allah’ın kudretinin ne kadar büyük, ilminin ne kadar geniş olduğunu belirten alametler gösterilmiştir. Mirac mucizesi daha önce hiç kimseye nasip olmayıp, Sevgili Peygamberimize Rabbimizin özel bir ikramıdır: Miladi 621 yılında vuku bulmuştur” dedi.
Mirac gecesinin, Peygamberimize büyük hakikatlerin ilahi sırlarının gösterildiğini söyleyen Ali Canbolat, “Vasıtaların kaldırılarak ilahi vahye direkt muhatap kılındığı, müminlere beş vakit namazın farz kılındığı ve biz Müslümanlar için de ilahi lütuflarla dolu olan bir gecedir” dedi.

Müftü Ali Canbolat,kandil dolayısıyla Merkez Camii kebirde Mevlidi şerif ve vaaz proğramının olacağınıda sözlerine ekleyerek tüm vatandaşları mevlid proğramına davet etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.