‘İLÇE KÜLTÜR KOMİSYONU’NDAN YARIŞMAYA DAVET...

‘İLÇE KÜLTÜR KOMİSYONU’NDAN YARIŞMAYA DAVET...

İlçe Kültür Komisyonu, “İDEAL İNSAN Son Peygamber’in Hayatı-Kitap Okuma Yarışması” düzenleyecek.

                                                                                                      Şuayip YAMAN

 

Geçtiğimiz günlerde bir protokol imzalayarak ilçede yapılması düşünülen eğitim, sanat, sportif ve kültürel konularda faaliyetler yapmak üzere çalışmalarına başlayan İlçe Kültür Komisyonu’nun bu defaki hizmeti ilçede bir yarışma düzenlemek oldu.

Çubuk Belediyesi, Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çubuk İlçe Müftülüğü ve Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF)’ den oluşan “İlçe Kültür Komisyonu” temsilcileri,  Çubuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Yeni Hanımeller Ev Yemekleri Lokantası’nda yaptığı kahvaltılı basın toplantısında yarışma ile ilgili bilgiler verdiler.

Basın Toplantısına Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Başkanı Recep Taş, Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Karakuş, Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Komisyonu Koordinatörü Cüneyt Küpeli, Çubuk Meliha-Hasan Ali Bostan Fen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bünyamin Aktaş, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Naime Çetin ve basın mensupları katıldı.

Çubuk Kültür Komisyonu (Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İlçe Müftülüğü,  ÇUDEF, sivil toplum kuruluşları, esnaf, iş adamları;  İlçe insanının ufkunu açmaya, ilçe insanının ufkuna milli ve manevi değerleri koymaya karar verdiler. Bu amaçla da bir yarışma düzenlediler.

Bunlardan birisi de :

( Ufka Yolculuk) Kültür Yarışmaları-3

 İDEAL İNSAN Son Peygamberin Hayatı – Kitap Okuma Yarışması

Çubuk Kültür Komisyonu, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında bu yıl Türkiye çapında yapılmakta olan ‘İnsana Yatırım Yapma Projesi’ne, Çubuk adına, Çubuk Gençliği için, Çubuk İnsanı için öncelik alarak seferber olma kararı aldı.

Bağımlılık yapan maddelerle mücadele konusunda da da uzun süredir ciddi çalışmalar yürüten Çubuk Kültür Komisyonu, bağımlılık yapan maddelerle mücadelede en doğru yöntemin koruyucu hekimlik, önleyici tedbirler almak olduğu sonucuna ulaştı. Bu konuda bir dizi kararlar aldı ve komisyonlarını kurarak faaliyetlerine başladı.

İşte bu çalışmalardan birisi, belki de en kapsamlısı. Peygamber sorumluluğunda bir nesil yetiştirme projesi. Sorumluluk sahibi bir topluma sahip olma gayreti. Kuran ahlakına sahip bir toplum yetiştirme gayretidir.

Yarışmanın Amacı: Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüz Türkiye’sinde, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmelerine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşması na destek olmaktır.

Yarışmanın konusunun belirlenmesinde referans olarak, Prof: Dr. M.Esad Çoşan’ın “Peygamberimizin Hayatı” kitabındaki görüşlerinden yola çıkılmıştır.  

Merhum ÇOŞAN hoca söz konusu kitabında “Allah’ın en sevgili kulları peygamberlerdir. Çünkü onları kendisine elçi olarak seçmiş, vahyine mazhar kılmış, insanlara onlar vasıtası ile emirlerini göndermiştir. İnsanların en şerefli tabakası peygamberlerdir.

Peygamberlerin eşrefi, eşrefü’l-mürselin, seyyidü’l-evvelin ve’l-âhirin, imâmü’l-müttekin Peygamber Efendimizdir.  Bir Müslüman’ın önce peygamber salallahu aleyhi ve selem Efendimizi tanıması lazım!

Allah’ın emirlerini tutan bir Müslüman olarak yaşamak isteyen ne yapmalı? 

Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem Efendimizi örnek almalı, sünnetini, hayatını, zihniyetini, hayatı hakkındaki görüşleri öğrenmeli, kendisini ona göre ayarlamalı. Çünkü Kur’an’ı ondan daha iyi anlayabilmiş, Allah’a güzel kulluk yapabilmiş kimse yok. En güzel kulluğu yapan, Kur’an’ı en iyi anlayan O.  En iyi Müslüman’ın nasıl davranması gerektiğini düşündüğümüz zaman karşımızdaki en güzel numune, örnek insan, ibret alınacak, uyulacak insan peygamber sallallahu aleyhi ve selem Efendimiz...” (1 Haziran 1996, İstanbul)

BU YARIŞMA NEDİR?

Adı:     İdeal İnsan Hz. Peygamber (S.A.S)

            Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları - 3

İçeriği: Herkesin kendi yaşıtları ile yarıştığı, kaybedeni olmayan kitap okuma yarışması

Toplamda 23 umre, 5 diz üstü bilgisayar, 28 İPad Air, 28 Bin Türk Lirası Para, 4 Cumhuriyet Altını, 4 Yarım Altın, 15 Çeyrek Altın, 80 Kişilik Urfa gezisi, yüzlerce kitap ödüllerinin verileceği Kaybedeni Olmayan bir yarışmadır.

Ailecek kitap okuma alışkanlığı kazanacağımız, evlerimizde, okullarımızda, camilerimizde, kıraathanelerimizde kitap okuma gurupları oluşturmamıza vesile olacak, sonu Allah’ın (C.C) rızasına giden samimi bir fırsattır.

Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ve N. Mehmet Solmaz hocalarımızın birlikte hazırladıkları KUR’AN-I KERİM’E GÖRE PEYGAMBERLER VE TEVHİD MÜCADELESİ isimli kitap üzerinden, test usulü soruların sorulacağı, Türkiye çapında, Ankara çapında ve Çubuk çapında ödüllendirmelerin yapılacağı bir yarışmadır. Çubuk çapında yapılacak olan ödüllendirmeler Çubuk Kültür Komisyonu tarafından Çubuk için özel olarak planlanmıştır.

Kimler katılabilir: Yediden yetmişe herkes katılabilir. Alt yaş veya üst yaş sınırı yoktur. Herkes kendi yaşına uygun kategoride bu yarışmaya katılır ve katılan herkes kazanır…

Nasıl katılacağız:  www.ufkayolculuk.com adresinden, KAYIT OL lingini tıklayarak kaydımızı yapabiliriz.  Kayıtlar 31 Ocak 2015 te sona erecektir. Bu sebeple kayıt olmakta acele etmek gerekli!

İlçemizde kitap temin yerleri:

Çubuk’ta KUR’AN-I KERİM’E GÖRE PEYGAMBERLER VE TEVHİD MÜCADELESİ isimli yarışma kitabını,  10 TL. Karşılığında aşağıdaki kişi ve/veya kurumlardan temin edebiliriz. Kitabın piyasadaki fiyatı 25-30 TL aralığında olup, yarışmaya katılımı kolaylaştırmak amacı ile kitap maliyetinin önemli kısmı Yarışma Organizasyonu tarafından karşılanmaktadır. 

a) Çubuk Belediyesi Kültür Evi’nden (Camii Kebir Karşısı) Tel: 0 537 200 15 61   

b) Çubuk Meliha Hasan Ali Bostan Fen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bünyamin AKTAŞ’ tan temin edilebilecektir.  Tel: 0 533 379 76 39

 c) Öğrenciler Okullarındaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinden veya okul idarelerinden temin edebileceklerdir.

Kategoriler ve Ödüller:

Bütün kategoriler için Ülke Ödülleri ve Ankara ödülleri  www.ufkayolculuk.com adresinde açıklanmaktadır.

Türkiye ödülleri:

* 16 Umre Seyahati,

* 28 İpad Air,

* 18.000 TL.

İl (Ankara) Ödülleri:

  • 1 Umre + 3 Dizüstü bilgisayar
  • 3 İpad + 3 Akıllı Telefon + 3 Tablet Bilgisayar
  •  2 İpad Mini + 15 çeyrek altın

Çubuk Ödülleri:

A kategorisi: 14 yaş altı yarışmacılar. İlgili kitabın 247. sayfasından itibaren sonuna kadar( Hz. Muhammed S.A.S in hayatı) sorumludurlar.

  1. Diz Üstü Bilgisayar + Kitap Seti
  2.  Cumhuriyet Altını + Kitap Seti
  3.  Yarım Altın + Kitap Seti

İlk 20’ ye giren tüm yarışmacılara Urfa Gezisi.

B kategorisi: 14 – 19 yaş arası yarışmacılar. İlgili kitabın 247. sayfasından itibaren sonuna kadar (Hz. Muhammed S.A.S in hayatı) sorumludurlar.

  1. İki Kişilik Umre + Diz Üstü Bilgisayar + Kitap Seti
  2. Cumhuriyet Altını + Kitap Seti
  3.  Yarım Altın + Kitap Seti

İlk 20 ye giren tüm yarışmacılara Urfa Gezisi.

C kategorisi: 19 yaş üstü, D kategorisi kapsamına girmeyen yarışmacılar, ilgili kitabın tamamından ( Bütün Peygamberlerin hayatından) sorumludurlar.

  1. Bir Kişilik Umre + Kitap Seti
  2. Cumhuriyet Altını + Kitap Seti
  3. Yarım Altın + Kitap Seti

İlk 20’ ye giren tüm yarışmacılara Urfa Gezisi.

D kategorisi: Din görevlisi, ilahiyatçı,  hafız vs. alan bilgisine sahip, www.ufkayolculuk.com adresindeki şartnamede tanımlanan yarışmacılar. İlgili kitabın tamamından ( Bütün Peygamberlerin hayatı) sorumludurlar.

  1. Bir Kişilik Umre + Kitap Seti
  2. Cumhuriyet Altını + Kitap Seti
  3. Yarım Altın + Kitap Seti

İlk 20’ ye giren tüm yarışmacılara Urfa Gezisi.

Yarışma Sınavı Nasıl, Nerede ve Ne Zaman Yapılacak:

Sınav, çoktan seçmeli, 100 soru sorularak yapılacak.

Sınav, Çubuk’taki okullardan bir veya birkaçında yapılacak. (Kayıt esnasında Çubuk’u seçmiş iseniz)

Yarışmaya katılım için son başvuru: 31 Ocak 2015

Sınav  “ 29 Mart 2015 “ tarihinde tüm Türkiye’de aynı anda yapılacaktır.

Yarışmaya ilçemizde 5-6 bin öğrencinin katılması bekleniyor.

Çubuk çapında yapılacak ödül töreni İlçe Kültür Komisyonu tarafından Kuzey Yıldızı Salonu’nda yapılacak.

ÇUDEF Başkanı Recep Taş, “İlçede duyarlılığı artırmak çok önemli.. Bu nedenle yarışmayı gündemde tutmak çok faydalı olacaktır.

İlçe Kültür Komisyonu olarak ‘İdeal İnsan Yarışması’ öncesi çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bunları şöyle sıralayabilirim;

  1. 20 Ocak 2015 tarihinde Halk Eğitim Merkezi’nde Tuzla Sanat Gösterisi Grubu’nun Tiyatro gösterisi var.  Bu üç seans halinde olacak.
  1. Bunlardan ikisi çocuklar için..“Gıt gıt gıdak yumurtam sıcak” oyunu oynanacak.
  2. “Gemilerde Talim var” adlı oyun ise büyükler için.
  1. 21 Ocak 2015 Ankara’da ‘Kösem Sultan Tiyatrosu’na akşam için ilçeden 100 kişi gönderilecek, gitmek isteyenlere otobüs ücretsiz olacak, sadece 6 lira tiyatroya giriş ücreti ödeyecekler.
  2. 21 Ocak 2015 tarihinde yine Halk Eğitim Merkezi’nde hanımlara yönelik “Kur’an’da ve Hz. Peygamberin Sünnetinde Gençlik” konferansı düzenlenecek.

Konuşmacı: Ankara Müftü Yardımcısı Ayten Koç,

Sunucu: KKÖ-Çankaya Müftülüğü’nden Esra Tarlacı,

Kur’an-ı Kerim ve İlahi okuyucusu : KKÖ-Sincan Müftülüğü’nden Fatma Şener,

İlahi Grubu : Sincan Müftülüğü ‘Asrı Saadet Kur’an Kursu öğrencileri.

  1. “Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye’nin Rolü” konulu panel düzenlenecek.
  2. Şubat ayında “Divan Gecesi” düzenlenecek” dedi.                                                     


yarisma01.jpgyarisma02.jpgyarisma03.jpgyarisma04.jpgyarisma05.jpgyarisma06.jpgyarisma07.jpgyarisma08.jpgyarisma09.jpgyarisma10.jpgyarisma11.jpgyarisma12.jpgyarisma13.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.