“İLÇE KÜLTÜR KOMİSYONU” PROTOKOLÜ İMZALANDI

“İLÇE KÜLTÜR KOMİSYONU” PROTOKOLÜ İMZALANDI

Çubuk Belediyesi, Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çubuk İlçe Müftülüğü ve ÇUDEF işbirliği ile ayrı ayrı hazırlanan “İlçe Kültür Komisyonu” protokolü, Çubuk Eğitim Görevlileri “Yöresel Ev Yemekleri Lokantası’nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında

                                                                                       Şuayip YAMAN

 

Çubuk Belediyesi, Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çubuk İlçe Müftülüğü ve ÇUDEF işbirliği ile ayrı ayrı hazırlanan “İlçe Kültür Komisyonu” protokolü, Çubuk Eğitim Görevlileri “Yöresel Ev Yemekleri Lokantası’nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında yapılan bir törenle taraflarca imzalandı.

 

Protokol ilçede yapılması düşünülen eğitim, sanat sportif ve kültürel faaliyetlerini kapsıyor.

 

İşbirliği/ faaliyetler ana başlıkları ile;

 

  • Araştırma faaliyetleri,
  • Yarışmalar,
  • Eğitim ve tanıtım faaliyetleri,
  • Sanatsal faaliyetler,
  • Sempozyum, konferans, panel ve toplantılar,
  • Sportif faaliyetler,
  • Diğer etkinliklerden oluşuyor.

 

Cüneyt Küpeli, “Çubuk halkı ile nasıl bir işbirliği, nasıl bir diyalog kurarız. Bunun için bir araya geldik.

 

Belediye Başkan yardımcısı Şükrü Acıelma, “Kurumlar daha önceleri aktivitelerini kendileri yapıyordu. Biz bunun birleştirilerek yapılmasını daha uygun gördük. 2015 yılı faaliyetlerimiz için “İlçe Kültür Komisyonu” kurduk. O yıl içersinde çeşitli etkinlikler yapacağız.

 

2015 aile ve çocuk eğitimi konusunda çalışmalar, tarihi söyleşiler, şiir ve edebiyat dolu bir yıl olacak. Ayni zamanda madde bağımlılığı ile ilgili çalışmalar olacak.

 

Protokol 4 kurumla başladı ama bunun sayısı ileride artırılabilir.

 

ÇUDEF Başkanı Recep Taş, “Önceleri parçalı ve dağınık faaliyetler yapılıyordu. Hem kurumsal ve hem de kişisel becerileri birleştirelim dendiğinde memnun olduk. Eksiklikleri beraber tamamlayalım dedik. Ortak çalışmanın bireyin kendi hafızasına da katkısı olacaktır. Buna inanıyoruz.

 

Yapılan çalışmalar hak ettiği değeri bulur.  Dağınık çalışmaları güç birliği yaparak birlikte kolektif olarak yapmak başarıyı getirecektir.

Ortak çalışma, meşveret, birliktelik önemli...”

Paydaşlarımız için, işbirliği içinde olmamız gerekiyor. Halka inmeyen, halka dokunmayan hiçbir faaliyet başarılı olamıyor. Ayrıca eleştiriye karşı da açık olmalıyız. Yoksa kendi dünyamızı oluşturur, sadece kendimizi tatmin ederiz.

İlçe Kültür Komisyonu protokolü ilgili kurumların temsilcileri tarafından imzalandı.

İmzalar sonrası yapılan açıklamalarda:

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, “İlçe ile ilgili çalışmalar bir iftihar vesilesi olur. Güçlerimizi, dolaysıyla ailelerimizi kurtarmış oluruz.”

 

İlçe Müftüsü Bilal Kara, “İşbirliği halinde yapılan çalışmalar 7 den 77’ye her yaştaki insanlarımıza sportif, dini, sosyal ve bilimsel konularda olsun, yapacağımız etkinlikler ilçe halkına bir hizmettir. Bu çalışmalarla hem hizmet ve hem de önderlik yapacağız.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, “Hayırlı faaliyetler yapacağız. Halkın sorunlarını kendi sorunlarımız olarak göreceğiz. Çalışmalarımız da bu yönde olacaktır.”

 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF) Başkanı Recep Taş, “  Niyetimiz hayır, akıbetimiz hayır” olur inşallah..

Böylesine hayırlı bir faaliyetin içinde olmaktan federasyon olarak son derece mutluyuz.

dscn0413.jpgdscn0414.jpgdscn0416.jpgdscn0421.jpgdscn0422.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.