İLÇE KAYMAKAMI SEZER’DEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR...

İLÇE KAYMAKAMI SEZER’DEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR...

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer Ramazan ayı nedeniyle Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi yakınlarına Kuzey Yıldızı Salonu’nda iftar yemeği verdi. Onlarla sohbet etti. Sorunlarını dinleyerek çözüm bulacağını söyledi.

Şuayip YAMAN

İftar yemeğine;  İlçe Kaymakamı Uğur Sezer ve eşi Fatime Yavuz Sezer, İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ve eşi Rabia Demirbaş, Çubuk İlçe Jandarma Komutanı Jan. Yzb. Umut Gürses, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, İYİ Parti Çubuk İlçe Başkanı Halil İbrahim Özdemir ve yönetimi, MHP Çubuk İlçe Başkanı Ali Çankaya ve yönetimi, Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Melda Aslan, İlçe Nüfus Müdürü Hüseyin Ayvacı, Kaymakamlık Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Alaaddin Almış, İlçe Malmüdürü Zeki Çoban, Belediye Meclis Üyeleri, Çubuk Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeli,  Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türk Kızılay’ı Çubuk Şube

Başkanlığı personeli, Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Şehit  Aileleri, Gaziler ve Gazi yakınları katıldı.

İftardan önce Şehitlerimiz ve ahrete intikal eden Gazilerimizin ruhları için İmam Hatipler; Bayram Mumcu, Yılmaz Mumcu, Volkan Bal ve İsmail Köroğlu tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

 

Sunuculuğunu Çubuk Sosyal Hizmet Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Çalışmacı Özge Babadağ’ın yaptığı İftar programında şehit aileleri ve Gazilerle yakından ilgilenen, hal ve hatırlarını sorup sohbet eden ve amaçlarının Ramazan'daki manevi duyguların hep birlikte yaşanması olduğunu söyleyen İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, Şehit yakınlarımızla Gazi ve Gazi yakınlarımızla iftarda buluştuk, amacımız bir araya gelerek üzüntülerimizi hafifletmek, sevinçlerimizi paylaşmak.

 

 “Aziz Şehitlerimizin Değerli Aileleri”

 

Sizler bu toprakların sonsuza dek istiklali ve istikbali, milletimizin huzuru ve güveni için; her karış vatan toprağını canları pahasına kanlarıyla sulayan şehitlerimizin bizlere emanetlerisiniz.

 

Şehitlerimiz, gözlerini bile kırpmadan bir an olsun çekinmeden üstün bir cesaretle bu topraklar için, vatanımız için, milletimizin birliği, beraberliği ve geleceği için canlarını feda ettiler.

 

Bu fedakârlıklarını asla unutamayız. Ülkemizde kaos ve gerilim oluşturmak isteyen hain terör örgütleri ve tüm şer odakları da bilsin ki asla başarılı olamayacaklardır. Bu vatan için toprağa düşen aziz şehitlerimizin değerli aileleri, onların bizlere bıraktığı en kutsal emanetlerdir.

 

Değerli şehit ailelerimiz için ne yaparsak yapalım, onların hakkını asla ödeyemeyeceğimizi biliyoruz. Şehit ailelerimizin gönlümüzdeki yeri apayrıdır, kapımız onlara daima açıktır. Vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sonsuz metanet ve sabır diliyorum.

 

“Kahraman Gazilerimiz”

 

Sizler vatan uğruna şahadeti göze almış, kendini devletimize ve milletimize adayan ve bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan vatan evlatlarısınız.

 

Şehitlerimize ve gazilerimize devlet ve millet olarak şükran ve minnet borçluyuz.

 

Büyük Türk Milleti Atatürk’ten aldığı bayrağı elden ele şimdiye kadar onurla ve gururla taşıdı. Bundan sonra da taşıyacaktır. Bundan hiçbir kimsenin kuşkusu olmasın...

 

Bizler devlet ve millet olarak her zaman şehit ailelerimizin ve gazilerimizin yanındayız.

 

... Onların yanında olmak bizim için en onurlu ve kutsal görevdir.

 

Teröre 73 şehit ve 35 Gazi veren ve “Şehitler Diyarı” olarak bilinen bu ilçede görev yapmaktan onur ve gurur duyuyorum...

 

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yaklaşık 90 yıl önce Kastamonu Nasrullah Cami kürsüsündeki bir vaazında; Milletler topla, tüfekle, ordularla, tayyarelerle yıkılmaz. Milletler ancak aralarındaki bağlar çözülerek, herkes kendi başının derdine, kendi havasına, kendi menfaatine, kendi çıkarını temin etmek kaygısına düştüğü zaman yıkılır.

Sahipsiz olan memleketin batması haktır;

Sen sahip olursan, bu vatan batmayacaktır.

İş bitti, sebatın sonu yoktur!” deme, yılma.

Ey millet-i merhume, sakın ye’se (ümitsizliğe) kapılma.

Bizi düşmanlarımızın külli kuvvetleri perişan etmedi; belki onların taliaları başımıza bu felaketi getirdi. O talia ne idi biliyor musunuz? Ordularından senelerce evvel, hududumuzun dâhiline soktukları tefrika (ayrılık gayrılık fikirleri) idi!

 

Artık kime hizmet ettiğinizi, kimin hesabına birbirinizin gırtladığınıza sarıldığınızı görün. Aklımızı başımıza toplayalım. Demişti.

 

Toplu olduğumuz müddetçe bizi kimse topla tüfekle bile indiremez.

 

Sizlerle birlikte kanımızın son damlasına kadar bu vatanı sonsuza dek savunacağız.

 

Her karış toprağının diyeti kanla ödenen bu kutsal vatan toprağını paha biçilmez kılan Şehitlerimiz ve Kahraman Gazilerimizin hatıralarını ölümsüzleştirmek bizim en büyük görevimizdir. Şehitlerimizin, Gazilerimizin ve ailelerinin vatan için gösterdiği fedakârlıktan aldığımız güç ile demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti

Devleti’ni sonsuza kadar yaşatacağız.

 

Herkes iyi bilmelidir ki aziz şehitlerimizin ve Kahraman Gazilerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.

 

Rahmet ve bereket ayı Ramazan da bizim için çok değerli olan çok yüce olan şehit kardeşlerimizin emanetleri ve kıymetli çalışma arkadaşlarımızla beraber olmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Ülkemiz için bayrağımız için şehit olan tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

 

 Allah memleketimizi tüm sıkıntılardan korusun. Bütün vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin huzur içerisinde yaşayacağı kardeşlik içerisinde bir ülke haline getirsin. Bereket dolu bu ayda en büyük dileğimiz birlik, beraberlik, huzur ve kardeşlik içinde olmamızdır.

 

Başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Aziz Şehitlerimizi minnetle ve şükranla anıyor. Vefat eden Gazilerimize Allah’tan rahmet, Yaşayan Gazilerimize sağlıklı ve mutlu ömürler diliyorum.

 

Bu mübarek ayda Allah hepimizin günahlarını affetsin..

 

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları tarafından hazırlanan Çubuk İlçesi’nin verdiği şehitlerle ilgili “Vatan Sizlere Minnettardır” konulu slaytın gösteriminde Salon’da duygulu anlar yaşandı.

 

İlçe Müftüsü Tahsin Yazgan tarafından dua edildi.

Katılımlarından dolayı Şehit aileleri ve Gaziler ve Gazi Ailelerine teşekkür ederek ve devletin her zaman yanlarında olduğunu söyleyerek iftarı veren İlçe Kaymakamı 'Uğur Sezer’e teşekkür eden İlçe Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş iftar yemeği sonrası yaptığı açıklamada, Bugün Sayın Kaymakamımız Uğur Sezer’in organizasyonunda gerçekleştirilen anlamlı yemek programında Şehit Aileleri, Gaziler ve Gazi yakınlarımızla bir araya geldik.

 

Ramazan ayı birlik, beraberlik ve dayanışma ayıdır. Bu vesileyle Kaymakamlığımız tarafından bir yemek organizasyonu düzenlenmiş. Bu vesileyle bir kez daha hem Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum ve hem de katılımlarından dolayı şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına minnettarlık duyuyorum. 

 

Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ramazan ayının huzur ve bereket içerisinde geçmesini diliyorum.

 

Şehit aileleri, Gaziler ve Gazi yakınlarının; Barış ve kardeşlik dolu huzur içerisinde günlerini idame ettirmelerini diliyorum.

 

Allah hepimizin tuttuğu oruçları kabul etsin. İnşallah Ramazan ayına yetiştiğimiz gibi Bayrama da yetişmeyi nasip etsin.

 

Bugün bu memlekete, bu vatana canımızı verdiğimiz ve onların aileleriyle beraber olduk. Rabbim onların mekânını cennet etsin. Allah binlerce kez onlardan razı olsun. İnşallah şeffaflarından bizlere nail eylesin.

 

Çünkü şehitlik mertebesi herkese nasip olabilecek bir hadise değil. Nasip dediğimiz bir hadise ölüm mutlaka bir yerde bir şekilde mutlaka var. Ayağımıza taş takılır yok olup gideriz.

 

Ama bir bahane ile bir memleket, bir millet, bir din, bir bayrak uğruna en kutsal şeyimizi canımızı vermek herkese nasip olmayacak bir hadise.

 

Allah, memlekette dirliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın. Bozmak isteyenlere de fırsat vermesin.

 

Bu memleket kıymetli. Kıymetli olan şeylerin düşmanı çok olur. Bu memleketinde düşmanı çok. Onun için bizler birlik içerisinde güçlü bir şekilde olduğumuz müddetçe onların oyunlarını oynamaya fırsatı olmayacaktır.

 

İlçemizde bugün 73 şehit ailesi var. Şehit ailelerinin hemen hemen hepsi burada. Bugün inanın ben çok mutlu oldum. Duygusal bir ortam oluyor.

 

Bizlerden bir arzuları, bir istekleri, yapabileceğimiz bir şey varsa onları da dinlemek öğrenmek isteriz. Elimizden geldiği ölçüde katkı sağlamak isteriz.

 

İnşallah nice Ramazanlarda, Bayramlarda nice nice güzel günlerde hep beraber olalım. Allah hep beraber eylesin dedi.

 

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan yaptığı açıklamada: Şehit ailelerimize ve Gazi ve gazi yakınlarımıza Çubuk Kaymakamlığı tarafından verilen iftar yemeği için Sayın Kaymakamımız Uğur Sezer’e bu anlamlı daveti için çok teşekkür ediyoruz.

 

Amaç burada karın doyurmak değil, bir arada olmaktır. Az çok herkesin evinde çorbası ve yemeği bulunmaktadır.

 

Asıl amaç bir araya gelip, tanışıp, kaynaşmaktır. Hatırlanıp, onore edilmektir.

 

Şehit Aileleri ve Gaziler de duygularını dile getirdi...

 

İftar yemeği sonrası duygularını dile getiren Şehit aileleri ve Gaziler ve Gazi yakınları da ortak açıklamalarında; Bize değer verildiği zaman çok mutlu oluyoruz. Unutulmadığımızı bilmek bizleri sevindiriyor, mutlu ve memnun ediyor.

 

Başka da bir talebimiz veya eksiğimiz yoktur diyerek, kendilerine karşı duyarlılığı nedeniyle İlçe Kaymakamı Sezer’e teşekkür ettiler.

 

Plaket Töreni :

 

Şehit Polis Memuru Ahmet Çam’ın eşi Emine Çam ve Şehit Polis Memuru Gökhan Altay’ın eşi Esra Altay’a; Türk Polis Teşkilatı’nın “174. Kuruluş Yıldönümü” anısına Sınıf Üstü Emniyet Müdürü Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya imzalı plâketler, İlçe Kaymakamı Uğur Sezer tarafından takdim edildi.

dscn5827-vert2.jpgdscn5827-vert2.jpgdscn5851-vert3.jpgdscn5876-vert4.jpgdscn5876-vert4.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.