İl Müftüsünden Çubuk'a Ziyaret

İl Müftüsünden Çubuk'a Ziyaret

İl Müftüsü M.Hakkı Özer , İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek Müftü Ali Canbolat'tan bilgi aldı.

İl Müftüsü M.Hakkı Özer Çubuk İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek Müftü Ali Canbolat'tan müftülük çalışmalarıyla ilgili bilgi alarak din görevlilerine yönelik düzenlenen aylık mutad toplantıya kadıldı. 

 muftum.jpg
Müftülük toplantı salonunda din görevlileri ile biraraya gelen İl Müftüsü  M.Hakkı Özer yaptığı konuşmasında  şunları söyledi"Sizler din görevlileri olarak Hz.Peygamber efendimizin vekillerisiniz.Vekiller yaptıkları görevde asıllarını aratmamalılar.Dİn hizmetleri personeli olarak sizler toplumda çok önemli bir görevi yerine getirmektesiniz. Günün neredeyse büyük bir zamanında cemaatle iletişim halinde olduğunuz için öncelikle hoşgörülü olup muhatabınıza değer veren bir yapıya sahip olmanız gerekir. Toplumun sosyo-ekonomik ve kültürel yapısını  ve insan psikolojisini iyi tahlil edebilirseniz görevinizi başarıyla yerine getirebilirsiniz. O yüzden dini ve mesleki bilgilerimizi diğer bilgi ve kültürümüzle birleştirip, aynı zamanda gündemin iyi bir takipçisi olarak vahyin özünden kopmadan yenilik ve gelişmelere açık olmamız gerekmektedir. Herşeyden önce mesleğimizi sevmemiz gerekir, eğer mesleğinizi sevmiyorsanız hiç bir işte başarılı olamazsınız" diyerek sözlerini tamamladı.
a.jpg
 
Daha sonra din görevlilerinin sorularını cevaplayan İl müftüsü M.Hakkı Özer , kız kur'an kurslarını ziyaret etti.
ayse.jpg
Kurs öğreticilerinden bilgi alan İl müftüsü M.Hakkı Özer, kurs öğrencilerini ve öğreticilerini tebrik ederek"Hepinizi gerçekten tebrik ediyorum. Hayat kitabı Kur’an adeta sizde hayat buluyor. Kur’an-ı Kerimi bizlere taşıyan Rahmet elçisi şöyle buyuruyor: ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir.’ En hayırlı olmak için bu güzel adımları attınız. İnşallah, sizler de okumalarınız daha da geliştirerek bu değerleri öne çıkaracağınıza inanıyorum. Okumanın yaşı yoktur. Peygamberimiz (s.a.v.)”ilmi Beşikten Mezara kadar arayın ”buyuruyor. Benim yaşım ilerledi, ben bu yaştan sonra bir şey yapamam düşüncesi yanlış olur. Şuraya gelmeniz bile sizin için bir ibadettir. İbadet sevabı elde ediyorsunuz. Kuran okumak, dinlemek, çok büyük sevap kaynağıdır. Hocanız sizin sevap işlemenize sebep oluyor."dedi.
 
Daha sonra Çubuk İmam Hatip Lisesi'ne geçen İl Müftümüz M.Hakkı Özer , Okul müdürü Satılmış Pürlüy'ü makamında ziyaret etti.
s.jpg
Burada Okul çalışmalarıyla ilgili bilgi alan Müftü M.Hakkı Özer, İmam Hatip Liseleri'nin ve Müftülüklerin ortak hareket etmelerinin önemine değinerek" Camiler öğrencilerin tatbikat alanlarıdır.Burada yetişen öğrenciler müftülüklerimiz vasıtasıyla durumlarına göre camilerimizde görevlendirilerek yetişmelerine olanak sağlanmaktadır.Müftülüklerimiz , İmam Hatip Okullarımız sürekli istişare halinde olmalılar."dedi.

Gökçe Kur'an kursunda hafızlık eğitimi alan öğrencileride ziyaret eden İl Müftüsü M.Hakkı Özer Kurs öğreticilerinden bilgi alarak öğrencilerle bir süre sohbet etti.

g.20110218020249.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.