İhraç Girişim A.Ş İle alakalı değil

İhraç Girişim A.Ş İle alakalı değil

Belediye Başkanı Adem Tuğluca’nın partisinden ihraç edilmesi Girişim A.Ş olayı değildir. Tuğluca’ya kendi İlçe teşkilatı Sahip çıkmazken biz ne diyebiliriz. İlçemiz için hoş olmadı…

MHP Çubuk İlçe Başkanı Mustafa Gökmen Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın partisinden ihraç edilmesi ile ilgili sorularımızı cevaplandır'dı.


Ç.Haber: Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın partisinden ihraç edilmesi'ni nasıl yorumluyorsunuz?
M Gökmen: Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın partisinden ihraç edilmesi hoş olmadı. İlçemiz adına büyük kayıplar verdiği ileriki safhalarda görülecektir. İlçemizde yüksek okul var. Yarın ÖSYM kitapçıkların'dan tercih yapacak olan dışarıdaki öğrenciler Çubuk"u tercih etmeyecektir. İlçemizin bu şekilde Türkiye"ye reklam edilmesi ilçemiz için iyi olmamıştır.
Ç.Haber: İhraç olayının Mezbahanın Girişim A.Ş ile takas olayından dolayı olduğunu düşünüyormusunuz?
M. Gökmen: Öncelikle yangına körükle gitmemek lazım. Şahsi düşüncem Adem Tuğluca"nın AKP"den ihracı Girişim A.Ş olayı değildir. İleride göreceğiz.
Ç.Haber: İhraç ile ilgili gerekçeli karar hala açıklanmadı ,bir siyasetçi olarak bu olayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
M.Gökmen: Parti içerisinde her ne kadar da Belediye Başkanı ikinci planda kalsa da ilçe teşkilatının herkesden önce konu hakkında haberi olması gerektiğini, haberi yoksa bile öğrenecek kişinin siyasi konjöktörde ilçe başkanı ve teşkilatı olduğu aşikardır. Aslında ihraç kararının gerekçelerini başkan kendisi bilmektedir.


Ç.Haber: Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın Ak Parti"den ihracı ile ilgili olarak ilçede bulunan sivil toplum kuruluşları görüşlerini açıkladılar. MHP İlçe Başkanı olarak STK"nın görüşleri hakkında yorumlarınızı alabilirmiyiz ?

M: GÖKMEN: Belediye Başkanı Adem Tuğluca"nın partisinden ihracı ile ilgili ilçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarının yapmış olduğu açıklamaları yakından takip ediyorum. Yalnız dikkatimi çeken AKP İlçe Başkanının kendi açıklaması başkanlarına sahip çıkmazken”Kabullenmek durumundayız. Üzücü bir olay,ihraç ile ilgili bize sorulmuş bir olay da yoktur. Hukukun yolları bitmiş değil. İnşallah arkadaşımın aklanmasını istiyorum” dedikten sonra bize pek söylenecek bir şey kalmıyor. Kendisine ilçe teşkilatı sahip çıkmazken biz ne söyleyebiliriz.
Kendi içlerinden Galip Gündoğan"ın adına yazılmış bir haber sitesindeki açıklama da”biz buna söylemiştik, bizim sözümüzü dinlemedi” gibi söylevini okuduktan sonra önce Galip bey ne söyledi de Adem bey dinlemedi ? Bunları açıklamasını bekliyorum. Galip bey o meili ben yazmadım diyecek. Fakat günlerdir orada. Kendine ait değilse niye bir düzeltme yapmadı?
Herkesin takdir buyurduğu gibi Başbakan seçimlerden önce gelerek Adem Tuğluca"ya kefil oldu. Neticesinde belediye başkanlığını kazanmasını sağladı. O zaman Adem Tuğluca iyiydi de şimdi mi kötü oldu? ''Gemi su almaya başladığında önce fareler terk eder”
Sayın meclis üyeleri ve il genel meclis üyeleri sağda solda konuşmaya başladı. Madem Tuğluca"nın yanlışlarını biliyordunuz şimdiye kadar neden yanındaydınız? Yoksa bir menfaat ve çıkar ilişkileri mi vardı?
Şahsım olarak düşüncem Belediye Başkanı Adem Tuğluca tek başına bu yanlışların hepsini yapamazdı. Belediyecilik ekip işidir. Adem Beyin düştüğü durumdan meclis üyeleri kendilerine de pay çıkarsınlar. İlerleyen safhalarda kanun tecelli edecektir. Kim haklı kim haksız ortaya çıkacaktır. Üçlü Olalım, Güçlü Olalım sloganıyla gelinen nokta budur dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum