İBRAHİM TAŞKESTİ’DEN İSTİŞARE TOPLANTISI...

İBRAHİM TAŞKESTİ’DEN İSTİŞARE TOPLANTISI...

AK Parti’den Çubuk Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan İbrahim Taşkesti ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluş temsilcileri ve yerel basın mensuplarının da yer aldığı bir “İstişare Toplantısı” düzenledi.

Şuayip YAMAN

Halen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda Genel Müdür Yardımcılığı   görevinde bulunan İbrahim Taşkesti AK Parti Çubuk Belediye Başkanlığı için Aday Adayı olduğunu açıklayarak; Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve yerel basından desteklerini istedi.

 

Taşkesti yaptığı konuşmada " Bu yola çıkmadan önce  öncelikle istişare yapmanın çok önemli olduğunu  düşünerek siz STK temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya gelerek istişarede bulunmak istedim.

 

Hayırlı bir niyet için yola çıktık. Birikimlerimizi ilçemize yansıtmak istiyorum. Bu toprakların sorunları da nimetleri de hepsi bize dönüyor.

 

Hepimiz bu ilçede yaşıyoruz. Sorunları sizler bizden daha iyi biliyorsunuz. 

 

Bu gün ilçemiz ve bu topraklar hak ettiği yerde değil.

 

Daha önce köy ve belde statüsünde olan bir Akyurt, bir Kazan, bir Gölbaşı olamadık.

 

Oysa Başkentin diğer ilçelerinde ne varsa ilçemizde de onların olması gerekmez mi?

 

Başkent olmanın imkânlarından tam olarak faydalanabiliyor muyuz?

 

TBMM’nin, Cumhurbaşkanlığının, bakanlıkların, Ankara’da olmasından faydalanabiliyor muyuz?

 

Üniversite geldi, Askeri garnizon’un yeri üniversiteye verildi katkısı ne düzeyde?

 

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yeterince hizmet alabiliyor muyuz?

 

Bunların masaya yatırılması gerekir.

 

İlçemizdeki en büyük sorun işsizlik.

 

İlçemizden insanlar çalışmak için Akyurt’a, Şabanözü’ne gidiyor.

 

İlçede imar sorunları var. Hayvancılık başlı başına bir sorun, çoğu besiciler ilçemizi terk etti.

 

Biz bunların farkındayız.

 

Bu sorunlar çözülemez, sanki ilçemizin makûs kaderiymiş gibi.

 

Maalesef bu sorunlarla birlikte yaşıyoruz.

 

Bundan önceki dönemlerde başkanlık yapan arkadaşlarımız sorunları çözmek için  ellerinden gelen çalışmayı yaptılar.

 

Ancak yeterli mi? Bunları istişare ederek yola çıkmayı uygun buldum.

 

Metropollerde İlçe belediyelerinin imkânları çok sınırlı. Fakat belediyecilikte belediyenin imkânlarına takılıp kalınmamalı.

Bugün belirttiğim gibi Başkentte olmamız bize çok avantajlar kazandırmaktadır.

 

Bu avantajları hizmete çevirmenin yollarını bularak ilçemizi kalkındırmanın yoluna gitmeliyiz.

 

İlçemizin dibindeki çok fazla olan bu imkânları harekete geçirme beceri ve kararlılığında olan yeni belediye başkanının seçilmesi ve insanımızın hizmetine sunulması misyonumuz olmalı...

 

İlçemizde sanayi yok.

 

Bunu da sağlamak için ilçemizdeki ve Ankara’daki işadamlarımızla, sanayicilerimizle iç  içe olarak ekonomik kalkınmayı sağlamamız lazım.

 

İlçemizin yetiştirdiği bürokratlar var. Bunları değerlendirmemiz lazım.

 

Hizmet bir ekip işidir.

 

Konuşmamın başında  belirttiğim gibi bizim geleneğimizde istişarenin çok önemli bir yerinin olduğunu biliyoruz. Buna moda tabirle ortak akıl deniyor.

 

Bu ortak akıla ulaşmada sizler bu ilçenin önde gelenleri olarak bu konuda sizlerin kanaatlerinin bu süreçte çok önemli olduğunu düşünüyorum.

 

Ben çalıştığım sürede Aile Bakanlığı imkânlarından ilçemizi faydalandırmaya çalıştım.

Elimize geçen imkânları kullanarak yatırımlara ve insanımızın iş sahibi olmasına vesile olduk.

 

Bundan sonrada nasip olursa tecrübe ve bilgilerimizi ilçemiz için kullanmak istiyorum.

 

Çıktığımız bu kutlu davada sizlerin desteklerinizi bekliyorum dedi.

 

Toplantıya katılan  STK temsilcileri ve basın mensupları görüşlerini sırasıyla kendilerini tanıtarak görüşlerini şöyle ifade ettiler;

 

Türk Kızılay’ı Çubuk Şube Başkanı Selahattin Koç, “ Sayın Genel Müdür Yardımcımıza çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum.

 

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, “Sayın ağabeyimizi ilçemizdeki şehit ve gazi yakınlarımızın sorunlarını çözmek için yaptığımız toplantılardan

’dan tanıyoruz. Aday olmasını canı gönülden diliyorum.”

 

Çubuk Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Celalettin Rumi Türkoğlu, “ Burada Çubuk’un sorunları konuşuluyor. Ama bu sorunların üstesinden gelecek adayları partilerin üst kademeleri belirliyor.

 

Ne yazık ki adayları halk olarak biz belirleyemiyoruz. Yukarıları belirliyor. Bize kalsa biz belirleriz. Halk olarak aday adayları arasında yapabileceğimiz bir şey kalmıyor.

 

Partiler halkın sesine kulak vermeli. Bize kalsa sizi hemen öneririz. Çünkü ilçenin sorunları

çok. Sizin ise bu sorunları çözeceğinize inancımız tamdır.

 

Çubuk Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı, Harun Yazıcı, “ Bize değer verdiğiniz için teşekkür ederiz. Üzerimize düşen görevi seve seve yaparız.

 

Bizim; elmamız, vişnemiz, armudumuz kamyonlarla dışarıya taşınıyor.  Çubuk’ta bir “Meyve Suyu Fabrikası” kuralım.

 

Madeni ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Satılmış Koçak, “Kim gelirse gelsin Sanayi’ye, sanayiciye faydalı olmasını istiyoruz. Kiralar aldı başını gidiyor. Böyle bir şey olur mu? Biz nasıl iş yapacağız, çocuklarımıza nasıl ekmek götüreceğiz?

 

Yıldırım Ahalisi Derneği (YIL-DER) Başkanı Raşit Özbey, Çıkmış olduğunuz bu yolda başarılar dilerim.

 

Çubuk Meyve, Sebze ve Turşucular Derneği Başkanı Hasan Işık, “ En büyük eksiğimiz belediye başkanlarımız tarafından muhatap alınmayışımızdır. İnşallah bir yenilik olur.

 

Adaylığınız memleketimiz için, ilçemiz için İnşallah hayırlı olur. Bizim eksikliğimiz kale alınmamamızdır. Pozitif ayrımcılık yaratacak işlere imza atmayalım. Herkese eşit duralım.

 

Doğayı Sevenler Derneği Başkanı Hasan Basri Uluğ, “ Çevrede güzel şeyler yapmak istedik. Bu amaçla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Hacettepe üniversitesi öğretim üyeleri gelip projelerimizi incelediler. İlçemizin ekolojik dengesini korumak için üniversite ve işin uzmanları ile birlikte hareket edelim.”

 

Çubuk Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Esre, “Allah yar ve yardımcınız olsun.

 

Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, “İlçemize kim faydalı olacaksa, Allah onun yar ve yardımcısı olsun. Sayın Genel Müdür Yardımcımıza bu kutlu davasında başarılar diliyorum.

 

Avcılar ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Ayhan Şahan, “ İlçemiz için kim faydalı olacaksa o gelsin.

 

Serdar Onbaşı, Başkanların ve İlçe halkının basına bakış tarzını değiştirmeleri lazım. Basın ilçede yanlış anlaşılıyor. Oysa yerel basın elinden geldiği kadar ilçe halkını bilinçlendirmeye çalışıyor.

 

Çubuk Düşünce (Platformu) Derneği Başkanı Şuayip YAMAN, 2003 yılından beri ilçede ilçenin sorunları ile ilgili “objektif” yazılar yazıyorum.

 

Yazılarımda işlediğim konular hep ilçenin sorunları ile ilgili...

 

Kimsenin adamı değilim. Her siyasi görüşe eşit mesafedeyim. Şimdiye kadar öngörülerimde hep haklı çıktım. Keşke hep ben haksız çıksaydım.

 

İlçenin sorunları dağ gibi... Etkililerimiz ve yetkililerimiz genel olarak ilçenin alt yapı, temizlik, ulaşım, işsizlik, asayiş ve güvenlik, sağlık v.s. gibi asli sorunları dururken, göze hitap eden hizmetlerin peşinde koşuyor. (İlçenin sorunlarını dert edinen ve görevini layıkıyla yapanları tenzih ederim.)   

 

İşsizlik had safhada. İlçede fabrika yok. Askerden gelen gençlerimiz işsiz. Evlerinde kafayı yiyecekler. Çevre ilçelerdeki fabrika ve kurumlarda iş bulanlar ise evlerine ekmek götürmek için; temizlik işçisi (paspas ve tuvalet temizleyicisi), askıcı, getir-götürcülük yapıyor.

 

Buralarda en büyük unvan ise güvenlikçilik. Bu işlere girmek için de maalesef bakan torpili gerekiyor.

 

Üniversite mezunu kızlarımız Şabanözü’ndeki fabrikalarda vasıfsız işçi olarak çalışıyor. Ve her gün 100 Km. yol gidip-geliyor. Yazık değil mi bu çocuklara?

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Kavaklıdere Şarap Fabrikası’nda Ağustos/Ekim aylarında çalışmak üzere 3 ay süreli “Mevsimlik işçi” alındı. Müracaat ve mülakat Çubuk Belediyesi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Müracaat edenler arasında üniversite mezunları bile vardı.

 

İşe kabul edilenler 3 ay boyunca; Üzüm kasası taşıma, mevcut personele yardım ve şişeleme bölümünde çalıştılar. Sonuçta başarılı olan “5” mevsimlik işçi kadroya alındı.

 

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının açıldığında ise İŞ-KUR kapsamında okullarda temizlik işçisi ve güvenlik bölümlerinde 9 ay süre ile çalıştırılmak üzere temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapıldı. Bunların içinde yine üniversite mezunları vardı.

 

Top peşinde koşması gereken gençlerimiz sahipsizlik ve başıboş. Bazı gençlerimiz ise maddenin esiri olmuş durumda.

 

İlçede yanlış politikalar sonucu tarım ve hayvancılık bitirilmek üzere...

 

Ulaşım ise başlı başına bir sorun. Her gün 20 bin kişi itiş-kakış Ankara’ya gidiyor. Otobüsler yetersiz ve konforsuz.

 

Kısacası ilçemizin düşürüldüğü hazin tablo maalesef bu. Yani acınacak haldeyiz. Ama ne hikmetse ‘Metropol İlçe’yiz. Yani vergiye gelince Metropol, hizmete gelince mezrayız.

 

İlçenin asli sorunları dururken, etkililer ve yetkililerimiz dev! Yatırımlar peşinde...

 

Siyasilerimiz ise hallerinden memnun. Bazıları neredeyse seçimden seçime halkın huzuruna çıkıyorlar.

 

Oysa Ankara da deniz bitti. Çubuk’ta ise okyanus var. Liyakat ve ehliyetli insanların yer aldığı bir yönetimde Çubuk uçar...

 

İlçede büyük projelere ihtiyaç var. İlçenin konumu buna müsait...    

 

Saygıdeğer kardeşim, çıktığın dikenli bu yolda başarılar dilerim. Aday adaylığın hayırlı ve uğurlu olsun. Her şey gönlünce olsun.

 

Yeni Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Refik Bayram, İbrahim kardeşimizin aday adaylığı İnşallah ilçemiz için hayırlı olur. Başkan adayı ilan edilirse biz yanındayız.

 

Çubuk Medya Haber Sitesi Sahibi İsmail Özdemir, “aday adaylığı süreciniz hayırlı olsun.

 

Mevcut belediye Başkanı 4,5 yıldır oturdu durdu. Sizlerin karşısına çıkmadı. Halkın içerisine girmedi. Halktan uzak durdu. Onları dinlemedi. Yanındakileri dinliyor. Çoğunluğu sesi değil.

 

Adaylığınız neticelenir ise, projelerinizi alırız. Tekrar hayırlı olsun.

 

Çubuk Sesi Haber Sitesi Sahibi Selahattin Keser, “ İstişare güzel. Biz istiyoruz. Ama bizim isteklerimiz hiçbir zaman gerçekleşmedi.

 

Oysa istişare olursa sonuç olur. Yöneticiler istişareye kapalı. Sürekli olarak başkalarının dilek, isteklerini yerine getiriyorlar.

 

Sizden ricam başkan adayı olursanız istişareye açık olun. Sizi eleştiren insanlara daha fazla rağbet edin ve onların eleştirilerini göz önüne alın. İnsanlara açık olun.

 

Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Bekir Taşlı, “ Bizim sorunlarımız çok. Şimdi sıralayıp da değerli vaktinizi almak istemiyorum. Aday olduğunuzda görüşür ve tartışırız.

 

Çubuk Suffa Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fehmi Demirtaş, “ Sizi tebrik ediyorum.

 

Din görevlisi olarak siyasetin dışındayım.

 

Ülkemiz yeni bir seçim sürecine girdi. Bu önemli bir süreç. Bunun sahipleri halkın temsilcisi sivil toplum kuruluşları, halkın sesi de hiç şüphesiz basın temsilcileridir.

 

Tanıtım ve istişare çok önemli İstişare bizim geleneğimizde çok önemli. Bireysel görüşler ve fikirler çok önemli.

 

Başarılı liderlerin arkasında hep danışmanlar vardır. Toplumda yaşanan gerçeklere vakıf olursanız, ardından da başarı gelir.  Buna “ortak akıl” diyoruz.

 

Sayın Genel Müdür Yardımcımızın da İbrahim Taşkesti olarak hayırlı bir girişimi var.

 

Yüce Allah, “İstişare edin” diyor.

 

İstişare etmeniz sizi aydınlığa çıkartır.

 

Peygamberimiz bir hadisinde “haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.” Buyurmuşlardır.

Bu nedenle eleştiri olmalıdır.

 

Rabbim hakkınızda hayırlı ise siz nasip etsin.

 

Suffa Derneğimiz de güzel Çubuk’umuzu, Çubuk Turşusu’nun yanında hizmete girdiğinde 250 kişi kapasiteli Kız Kur’an Kursu ile tanıtacaktır.

 

Siz sivil toplum örgütlerimizi Suffa Bilgilendirme Toplantısı’na çağırdık ama 50 kişi geldi. Allah onlardan razı olsun.

 

Maalesef bir yere hizmet siyasi olarak geliyor. İlçemizde de sivil toplum örgütleri biraraya gelmeli, ilçenin faydası için tek vücut olmalı.

 

Nüfusu 43 bin olan Ankara’nın bir ilçesi 3 milletvekili çıkartırken, nüfusu 93 bin olan ilçemiz neden hala bir milletvekili bile çıkartamıyoruz? Şapkamızı önümüze koyup bunu üzerinde çalışmamız lazım...

 

Hasan Mutlu, “ Eleştirilere tahammül edemiyoruz. Bizde birlik ve beraberlik yok. Sürekli birbirimizin ayağına çelme takıyoruz.  İlçede yer altı sularımız, termal sularımız var.  Herkes bir taraftan bizi sömürüyor. Biz birbirimizle çekişme halindeyiz.

 

Bu termallerimize sahip çıkılmıyor. Seçtiğimiz 2. Bölge milletvekillerimiz maalesef bize sahip çıkmıyor.

 

 Doğu milletvekilleri bize sahip çıkıyor.

 

Gençlerimize sahip çıkamıyoruz. Madde bağımlığı sıralamasında; Mamak, Keçiören’den sonra Çubuk 3. sırada. Bu yüzden gençlerimize sahip çıkmak lazım.

 

Aileler kopuk. Çocuklarımız kaybediyoruz.

 

Sayın Genel Müdür Yardımcımıza çıktığı bu yolda başarılar diliyorum.

 

Diyanet-Sen Başkanı Osman Bostan, “ Çalışmalarımızda ortak aklın hâkim olması lazım. Bu husus da hepimizi ilgilendiriyor. İlçenin menfaatleri için ilçede yaşayanların kanaat ve görüşlerinin alınması önem arz etmektedir.”

 

Çubuk Eğitim Bir-Sen Başkanı Recai Özdemir, “Sayın Genel Müdür Yardımcımız aldığınız karar hakkınızda hayırlı olur. Evet, yıllardır ilçemizden bir milletvekili dahi çıkaramadık.  Bundan birinci derece sorumluyuz.

 

İnşallah bu hareket yeni ufuklar açar.

 

Güzellikleri ortaya çıkarmada beceriksizlikler var. bunun için herkes üzerine düşeni yapmalı.

 

Amaç üzüm yemek olmalı. Başkan adayı olduğunuzda sizin yanındayız.

 

Çubuk Dernekler Federasyonu  (ÇUDEF) Genel Başkanı Recep Taş, “ Çubuk’un sorunları ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Karar mekanizmaları başkalarının elinde. Tabiri caizse bizi ıslayıp kazıyan yok.

 

Sizleri aday gösterecek insanlar sizleri hangi kriterlere göre seçecekler. Halka, STK’lara sormuyorlar. Bize sorsalar bütün adayları toplayıp projelerinizi sunun deriz. Çubuk’u bir yerden, yere ulaştıracak vites yükseltecek adaylara ihtiyacı var.

 

Çıktığınız bu yolda Allah yar ve yardımcınız olsun..

 

Sizi aday gösterme yetkimiz yok, böyle bir şansımız da yok.

 

Sizi belediye başkanlığı adaylığınıza kim veya kimler karar verecekse inşallah bizlerinde fikirlerini alsın isterdik.  Çubuk’u bir yerden bir yere taşıyacak liderlere ihtiyaç var.

 

Yanı başımızda uçan iki ilçe var; Solumuzda Akyurt, sağımızda ise Kahraman Kazan...

 

İlçede fabrika yok. Bu bir avantaj olabilir (kirlilik ve gürültü açısından).

 

Çevremizde;

 

  • Uluslar arası bir Fuar Alanı,
  • Uluslar arası bir hava alanı (Esenboğa Havaalanı),
  • Otonomi ve
  • Bir de Üniversite (YBÜ) var. Ama bunlardan da istifade edemiyoruz. Bunlarda Çubuk’u anımsatacak bir obje var.

 

Saygıdeğer sivil toplum örgüt temsilcileri arkadaşlarımız Çubuk’un sorunları ve çözüm yolları ile ilgili olarak uzunca bir rapor hazırladık. Bunu sizlere istediğiniz zaman sunabiliriz

 

Sayın başkan aday adayımız gönlümüz sizden yana...

 

Bizler için insanı ön plana alan Belediyecilik ön planda olmalı.

 

Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Hatice Erkan, “ Allah kolaylık versin. Herkes her şeyi söyledi.

 

Asıl söyleyeceklerimi aday olduğunuzda söyleyeceğim.

 

Yalnız siyasiler seçildikten sonra semtimize bile uğramıyorlar. İnşallah siz onlardan olmazsınız.

 

Hanım Elleri Derneği Başkanı Asiye Mutlu, “ Bir bayan dayanışmasını yapmak istiyorum.

 

İnşallah Belediye Başkanı olduğunuzda da aynı istişareleri devam ettirirsiniz.

 

Sorunlarımızı birlikte çözelim.

 

Sayın Genel Müdür Yardımcım başarılar diliyorum.

 

Değerli büyüklerimiz aday belirlenmesi işlemini bizlere bıraksınlar, bizi yönetecek kişiyi bizler kendimiz seçelim.

 

Halkla el ele olun, gönül gönüle olun, Çubuk’umuzu birlikte yüceltelim.”

 

Genel Müdür Yardımcısı Av. İbrahim Taşkesti; “İyi ki bu toplantıyı düzenlemişiz.

 

Belediyecilik deyince aklımıza fiziki belediyecilik; Yani yol, su, alt yapı, temizlik, çöp alımı gelir. Oysa bu hizmetlerin yanı sıra benim nazarımda Sosyal Belediyecilik çok önemelidir.

 

Belediye mevzuatında Kent Konseyi diye bir kurum var. İnşallah bu Kent Konseyi’ni birlikte kuracağız. Sonra da halkımız ile el ele, kol kola olacağız. Halkımızın yararı için hangi projeleri yapabiliriz? Birlikte karar vereceğiz

 

Allah nasip ederse sizleri dernek ve odalarınızda ziyaret edeceğiz. 

 

Neden böyle bir karara vardım?

 

Şimdiye kadar bir birikimimiz oldu. Bunu ilçemize yansıtmak istiyorum.

 

Çünkü bu toprakların sorunlarının sonuçları bize dönüyor.

 

Çok geniş bir coğrafyamız var. Buna bağlı olarak avantajlarımız var. Turistik yerlerimiz var.

 

Yanı başımızda uluslar arası Esenboğa Havaalanı var.

 

Başkente bağlı olmamız nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin merkezi olan Külliye yanı başımızda.

 

Bunlara karşılık Metropol’ün nimetlerinden çok az faydalanıyoruz.

 

İlçe Belediyemizin olanakları çok sınırlı.

 

İlçemizde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının imkânlarından faydalanabilir.

 

Savunma Sanayi’nden faydalanabiliriz.

İlçemize nasıl bir hizmet getirebiliriz? Sanayi Odaları yanı başımızda..

 

Bu imkânlar ilçemizin güçlü yanları. Bu imkanları ilçemize taşımak için; bir ayağım ilçede bir ayağım Başkentte olacak. Bürokrasiden gelmem nedeniyle hangi bakanlıktan hangi hizmet alınır iyi biliyorum. Geniş bir bürokrasi çevrem var. Bu şekilde doğup büyüdüğüm ilçeme hizmet vermek ve kalkındırmak istiyorum. Sizler ilçemizi iyi tanıyorsunuz.

 

Bu toplantının birlikte karar almak için bir örnek olmasını istedim.

 

İlçemizde;

  • İstihdamı artırıcı,
  • Sanayiyi geliştirici,
  • Geri bırakılmış ve bölgesi daraltılmış hayvancılığın ve tarımın modern tesislerde yapılması politikalarımız önceliğimiz olacak.

 

Tabii ki bunlar da bir ekip işi. Bu ekip de sizlersiniz. Sizlerle bu ilçeye uçuracağız…

 

Av. İbrahim Taşkesti Kimdir?

 

Av. İbrahim Taşkesti; Halen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı.

 

Sondan bir evvelki (2009) yerel seçimlerinde Ak Parti'den Çubuk Belediye Başkanlığı aday adayı olmuştu.

Daha önceleri Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü ‘nde Hukuk Müşaviri olan Av. İbrahim Taşkesti, yeni adıyla Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 


Av. İbrahim TAŞKESTİ...

1965 Yılında Ankara (Aşağı Çavundur Mahallesi’nde) da doğdu.

İlköğretimini; Aşağı Çavundur da,

Orta-Lise Eğitimini; Çubuk İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Üniversite Eğitimini yaparken  Keçiören Belediyesi’nde memuriyete başladı. Yaklaşık 6 yıl Keçiören Belediyesi’nde çalıştıktan sonra SHÇEK Genel Müdürlüğü’ne geçti.

Genel Müdürlükte sırasıyla;

  • Memur-Öğretmen,
  • Şube Müdürü,
  • İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı,
  • Araştırma Planlama Koordinasyon Daire Başkanlığı,
  •  Kurum Avukatlığı ve Hukuk Müşavirliği görevlerinde bulundu.

Yıllar itibariyle Yüksek Tahsili ve Lisans Eğitimi: 

*—Ankara Üniversitesi. Basın-Yayın Yüksek Okulu (Radyo-TV Bölümü) Mezunu (1983 – 1987).

* Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimler Fakültesi Pedagojik Formasyon Eğitimi aldı.

* Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu (1993 – 1997).

* Ankara Barosu Avukatlık Staj Eğitimi(1999),

* Halen Ankara Barosu Avukatı.

* Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (YBÜ) Sosyal Politikalar Yüksek Lisans yaptı (2015).


Bulunduğu Görevler ve Unvanlar :

  • 1986 - Keçiören Belediyesi Memur (Memuriyete Başlangıç),
  • 1990- SHÇEK Genel Müdürlüğü Memuru,
  • SHÇEK Ankara Saray Rehabilitasyon Merkezi Öğretmeni,
  • SHÇEK Genel Müdürlüğü Şube Müdürü,
  • SHÇEK Genel Müdürlüğü İdari ve Mali İşler Daire Başkanı,
  • SHÇEK Ankara Atatürk Çocuk Yuvası Öğretmeni,
  • SHÇEK Aksaray Yetiştirme Yurdu Öğretmeni,
  • SHÇEK Araştırma Planlama Koordinasyon Daire Başkanlığı,
  • SHÇEK Genel Müdürlüğü Avukatı,
  • SHÇEK Genel Müdürlüğü Hukuk Müşaviri.
  • Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü-Genel Müdür Yardımcısı.

    Sosyal ve Kültürel Etkinlikler :

İbrahim TAŞKESTİ, Ankara ve Çubuk’ta yer alan değişik kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine katıldı. Yönetimlerinde yer aldı.

Çubuk İlçesinin önemli STK’larından birisi olan Çubuk Platformu (Düşünce) Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Dernekteki üyeliği halen devam etmektedir.

Çubuk İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÇİM-DER)’ in de halen Başkan vekili olarak görev yapmaktadır.

Bir dönem merkezi Ankara’da olan Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER)’in Genel Başkanlığını yaptı.

4 yıldır Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunuyor.

 

İlçedeki Huzur Evi’nin yapımında ve İlçemizdeki Sosyal Hizmet Müdürlüğü’nün (SHM) kuruluşundaki hizmetleri inkâr edilemez.

 

Evli 4 çocuk babasıdır.

dscn2875.jpgdscn2877.jpgdscn2883.jpgdscn2882.jpgdscn2874.jpgdscn2876.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.