İbrahim Agâh ÇUBUKÇU'nun Yazısı

İbrahim Agâh ÇUBUKÇU'nun Yazısı

Prof. Dr. İbrahim Agâh ÇUBUKÇU:"Kurulacak olan Yıldırım Bayezıt Üniversitesi, Çubuk’a yakışır"

YILDIRIM BAYEZIT ÜNİVERSİTESİ VE ÇUBUK

                           Prof. Dr. İbrahim Agâh ÇUBUKÇU

 

Kurulacak olan Yıldırım Bayezıt Üniversitesi, Çubuk’a yakışır. Tarihte iki büyük Türk hükümdarının orduları Çubuk’ta karşılaşmışlardır. Bu karşılaşma tarihe yeni bir yön vermiştir. Üniversite Çubuk’a ekonomik, sosyal ve eğitimsel açıdan canlılık katacaktır. Başka bazı ilçeler de bu avantajı kazanmak istemektedir.

 

Üniversite Çubuk’a yakışır. Çünkü nüfus bakımından büyük bir ilçedir. Nüfusu yüz bine yaklaşmıştır.

 

Şu özellik de çok önemlidir: Çubuk ilçesi Şabanözü, Kalecik, Pursaklar ve Kazan ilçelerine çok yakındır. Arabayla 30-40 dakikada bu ilçelerin hepsine ulaşabilmektedir. Çubuk adeta merkezi bir durumdadır. Üniversite Çubuk’a kurulursa bu ilçelerin halkı ve gençleri de yararlanacaktır.

 

Çubuk turistik bir ilçedir. Karagöl görmeye değer volkanik bir göldür. Çubuk dağlarla çevrili ve verimli bir ova üzerinde bulunmaktadır. Dağlardan esintiyle gelen bol oksijen astım ve solunum yolu hastalarını rahatlatmaktadır. Bu nedenle birçok doktor ve hukukçu ATATÜRK Mahallesi, buzlu yöresinde yerleşmeyi tercih etmiştir. Bu amaçla mülk satın almışlardır.

 

Çubuk‘un turşusu artık uluslararası festivallerle dünyaya tanıtılmaktadır. Baharda yemyeşil ova gözleri dinlendirmektedir.

 

Melikşah’taki ‘termal havuz’ şifa kaynağıdır. Yazın stres atmak isteyenler havuzda yüzmektedir.

 

Çubuk-Ankara yolu genişletilmiş ve ulaşıma çok kolay hale getirilmiştir. Az bir yerde çalışmalar tamamlanmak üzeredir.

 

Esenboğa Hava Alanı da Çubuk’un önemini artırmaktadır. Kurulacak üniversiteye ulaşım açısından kolaylık sağlayacaktır.

 

Çubuk Barajı, Ankara’nın su ihtiyacına katkıda bulunmaktadır. Ayrıca Özlüce Köyü dolaylarında yeni bir baraj daha yapılmaktadır.

 

Çubuk ilçesi sınırları içinde çok kıymetli arkeolojik taşlar da bulunmaktadır. Bazı yabancıların bu taşlardan örnekler almak üzere geldikleri bilinmektedir.

 

Üniversiteye hazırlık olarak yüksekokul öğrencileri için yurtlar yapılmaktadır. Halen faaliyet halinde yüksekokul da bulunmaktadır.

 

Belediyemiz üniversite yerleşkesi için gerekli araziyi tahsis etmiştir.

 

Çubuk’un yarısına doğalgaz gelmiş, öteki yarısının borularının da bu yaz döşeneceği belirtilmiştir.

 

Kısacası Çubuk, gittikçe parlayan bir ilçemizdir. Kurulacak olan üniversite Çubuk’un hakkıdır.

Bu hususta başta Belediye Başkanı Sayın Lokman Özden ve Çubuk halkı girişimlerine devam etmektedir. Ayrıca bu konuda bir süre önce Milletvekili Sayın Salih Kapusuz olumlu gelişmeyi müjdelemiştir. Bundan başka bu bölgeden milletvekili seçilmiş, bakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı yapmış eski YÖK üyesi Sayın Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu’na da gösterdiği gayretler için teşekkür ederiz.

 

Çubuk’a üniversite kurulması için belirttiğimiz bu özelliklerin dikkate alınacağına ve verilen sözlü güvencenin tutulacağına inanıyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum