Huzuru huzurevindeki atölyede buluyorlar

Huzuru huzurevindeki atölyede buluyorlar

Örnek huzurevinde açılan ahşap atölyesinde, huzurevi sakinleri bir taraftan boş vakitlerini değerlendirirken bir taraftan da huzur buluyorlar.

Çubuk İlçe Halk Eğitim Merkezi'nin işbirliğiyle yaptığı bir çok faaliyet ve çalışma ile Türkiye'de örnak olan Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde ahşap maket atölyesi açıldı. 

Huzurevi sakinlerinin kullandığı atölyede vaktini geçirenlerden 70 yaşındaki Ahmet Koç ve 80 yaşındaki Şahin Çakır, ahşaptan maketler yapıyor.

Ahmet Koç, yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 aydır zamanının büyük bölümünü atölyede geçirdiğini söyledi. 

Usta öğretici Köylü Ressam Mahreçli Halil Basri Uluğ'un yardımlarıyla kısa sürede işi öğrendiklerini anlatan Koç, "Tamamen el emeğiyle unutulmaya yüz tutan kültürel mirasların minyatürlerini yapıyoruz. Serender, nayla, gemi gibi süs eşyaları, tablolar yapıyorum. Yaptıklarımız ürünlerle bir çok arkadaşımıza da örnek olduk." dedi.

Huzurevi Müdürü Emin Tamtürk'ün kendilerine çok büyük destek olduğunu anlatan Koç, ürünleri yaparken hem huzur bulduğunu hem de hayallerini gerçekleştirdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Küçük yaştan itibaren sanayide kaportacı olarak çalıştım. Bu tür ürünler yapmak hep içimde bir ukte olmuştur. O zamanlar vaktim yoktu ama şimdi artık boş vaktimiz çok oluyor. Bizde değerlendirecek yer arıyoruz. Genelde Karadeniz evlerinin modellerinden esinlenerek maketler yapıyoruz. İnşallah hayalimde yaşamak istediğim villayı da burada yapacağım. Maketlerimizin her şeyini bizzat kendimiz yapıyoruz. Huzur evindeyim ama bana burası daha çok huzur veriyor."

Maket yaparken herşeyi unuttuğunu vurgulayan Koç, sigara bile aklına gelmediğini sözlerine ekledi.

Diğer huzurevi sakini Şahin Çakır da (80), özellikle gençlerin maket gibi hobilerle uğraşmasını isteyrek, "Bu atölye bizim için çok iyi oldu. Çok zevkli bir uğraş, çok hoşuma gidiyor. Çok emek isteyen bir uğraş. Burada huzur buluyorum. Çünkü yaptığım işten büyük keyif alıyorum. Yaptıklarımızı önce sergileyeceğiz, talep olursa da satacağız. Bir taraftan tasarlıyoruz, bir taraftan da üretiyoruz. İnşallah Anıtkabir’inde maketini yapacağım." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.