Huzurevi Sakinleri Harekata Katılmak İçin Dilekçe Verdi

Huzurevi Sakinleri Harekata Katılmak İçin Dilekçe Verdi

Ankara'nın Çubuk ilçesinde huzurevi sakinleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na katılmak için gönüllü askerlik başvurusunda bulundu.

Ankara'nın Çubuk ilçesindeki bir huzurevi sakinleri, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü askerolarak katılmak için askerlik şubesine dilekçe verdi.

Süleyman Demirel Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri, ellerinde Türk bayraklarıyla geldikleri Mamak Askerlik Şubesine gönüllü asker olma taleplerini içeren dilekçeyi Askerlik Şube Başkanı Albay Bülent Siper'e teslim etti.

Harekata katılıp şehitlik mertebesine yükselmek istediğini söyleyen 88 yaşındaki Kore gazisi Rıza Kavak, bir Türk evladı için askerliğin yaşının olmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Devletimizin bekası, bayrağımız ve namusumuz için yaşıyoruz. Şu anda askerlerimiz cephede çarpışıyor. Bize düşen onlara destek olmak gerekiyorsa, göreve gitmektir. Mehmetçiğimiz yalnız değildir, arkasında millet vardır. Her daim dualarımız onlarladır. Şuanda dilekçelerimizi verip bizi de askere almalarını isteyeceğiz. İnşallah gideriz de gaziliğin ardından Rabb'im bize de şehitliği nasip eder."

- "Dualarımız onlarla"

Türk'ün kararlılığını dosta düşmana göstermek istediklerini kaydeden 79 yaşındaki Hayati İlhan, "Biz her yaşta her zaman vatanımızın, devletimizin yanında olduğumuzu göstermek için dilekçe verdik. Her zaman asker olmaya hazırız. Bu devleti kimse yıkamaz, yıkmaya da yeltenen olursa haddini bildiririz. Afrin'de çarpışan aslanlarımız göğsümüzü kabartıyor, dualarımız onlarla." ifadelerini kullandı.

Huzurevi sakinleri daha sonra Cebeci Askeri Şehitliği'ni ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.