HUZUR EVİ’NDE “DÜNYA ENGELLİLER SEVGİ HAFTASI” ETKİNLİĞİ...

HUZUR EVİ’NDE “DÜNYA ENGELLİLER SEVGİ HAFTASI” ETKİNLİĞİ...

“ 3 Aralık Dünya Engelliler Sevgi Haftası” kapsamında “Sevgiyle Aşalım Engelleri” farkındalık programı, Abidin Yılmaz Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

Şuayip YAMAN

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin ortaklaşa hazırladığı programın Sunuculuğunu Ses Sanatçısı Ayhan Murat yaptı.      

Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi birlikte yine özel bir etkinliğe imza atarak: Çubuk Abidin Yılmaz Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü Huzur Evi’nde yaşayan yaşlıları ziyaret edip; “Dünya Engelliler Haftası”  kapsamında “Sevgiyle Aşalım Engelleri” farkındalık programında onların hayır dualarını aldılar.

Çok sayıda davetlinin katıldığı anlamlı etkinlik Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Türk Halk Müziği sanatçıları ile çok sayıda seçkin davetli ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile muhteşem bir programa imza atıldı.

Oyun havalarına huzurevinde kalan çok sayıda yaşlı eşlik ederken neşeli programı günün ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Ziyarete katılan misafirler ile huzurevinde kalan yaşlılar keyifli bir gün yaşadılar.

Asiye Mutlu; “Her zaman emrinizdeyiz”

Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Asiye Mutlu yaptığı konuşmada bu etkinlikler ile huzurevindeki kıymetli annelerin ve babaların yalnız olmadığını, her zaman onların emrinde, yanında, gönlünde olmak istediklerini belirtti.

Böylesine güzel ve anlamlı sosyal etkinliklerin özellikle Huzur evlerinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Dernek Başkanı Mutlu, Yaşlılarımıza vefamızı sevgimiz ile göstererek onların her zaman bizlerin sevgisiyle daha çok mutlu olduklarını görüyoruz” bu da bize sonsuz mutluluk veriyor.

Huzur Evi’ndeki anne ve babalarımızı ziyaret edip onların hayır duasını almak bize son onur ve gurur veriyor.

Unutmayalım ki; Bir gün bizde yaşlanacağız.

Ne ekersek onu biçeriz.

Emin Tamtürk; “Sizlerle birlikte olmaktan onur duydum”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çubuk Abidin Yılmaz Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emin Tamtürk, “3 Aralık Dünya Engelliler Sevgi Haftası” kapsamında “Sevgiyle Aşalım Engelleri” farkındalık programında sizleri de aramızda görmekten onur, gurur ve mutluluk duydum.

Engellilere acımayacağız, bunun yerine onların engellerini ortadan kaldırmaya çalışacağız. Biz onu çekmeye, biz o engeli mutluluğa çevirmeye ve o engeli bir yaşam tarzı haine getirmeye çalışacağız.

Devletimiz her zaman engellilerin yanında..

Saygıdeğer katılımcılar sizleri sadece önemli günlerde değil, her zaman aramızda görmek istiyoruz.

Bu tür etkinliklere her zaman tereddütsüz ev sahipliği yapıyoruz. Bu etkinlikler Huzur evi sakinlerimizin moral ve motivasyonunu sürekli artırıyor. Onlara hayata bağlıyor. Bu etkinliklerin süreklilik arz etmesi önemli...

Kapımız sizlere her zaman açık...

Bir gün gelecek hepimiz yaşlanacağız.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, “ Engel yok. Engel bizim içimizde. Devletimiz ve biz sizlerin hep yanınızda olduk. Olmaya da devam edeceğiz. Engelsiz bir yaşam dileğiyle saygı ve sevgilerimi sunarım.

Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Büşra Kadak, Böylesine önemli bir günde bizi yalnız bırakmadığınız için katılımınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Engelsiz bir yaşam için engellilere engel olmayalım. Onlara acımayalım, onlara saygı gösterelim, moral verip hep destek olalım, köstek olmayalım...

Engellilerimizi sadece “3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bir günlüğüne değil her gün hatırlayalım. Özürlülerimize acıyarak bakmayalımOnlara insan oldukları için gereken değeri verelim. .

Unutmayalım! Yaşadığımız sürece hepimiz bir engelli adayıyız...

Programda emeği geçenlere teşekkür ederim. İyi seyirler...

Muhteşem Gösteriler;

Programın ilerleyen saatlerinde;

Ankara Mamak Belediyesi Halk Oyunları Seymenleri -Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu.

Çubuk Karagöl Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çocuklarının muhteşem gösterileri izleyenlerden tam not aldı.

Emekli Büyükelçimiz Şakir İlyasoğulları; Çanakkale Türkü Oratoryosu gösterisinin ardından seslendirdiği; “Samanyolu” ve “Deniz ve Mehtap” gibi nostaljik şarkıları ile izleyenleri büyüledi, eskilere götürdü. Performansı ile genç şarkıcılara adeta taş çıkarttı...

Ayhan Murat Konseri;

Profesyonel Ses Sanatçısı Ayhan Murat’ın 3 albüm ve 1 klibi var.

Ayhan Murat; Piyanist ve Org sanatçısı Hasan Yaman’ın Org ve Ankara Oyun Havaları sanatçısı Barbaros Mutlu’nun sazı eşliğinde;

  • El Demet,
  • Niye Çattın Kaşlarını,
  • Antebin Kalesi,
  • Öf Ülan Öf (Klibi var)
  • Kurbanım Canım,
  • Yiğidin Harman Olduğu (Şiko)
  • Yozgat’a Gel Yozgat’a türkülerini seslendirdi.

Ayhan Murat; TRT’de çalıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden emekli.

Ayhan Murat yaptığı anlamlı açıklamada, “Her şey para değil. Bu program için katkı ve destek için geldim.” Dedi.

Ankara Oyun Havaları Sanatçısı Barbaros Mutlu konserinde;

  • Vilayetim Ankara,
  • Erik dalı, Bak Bu Yana,
  • Fidayda,
  • Yosmam,
  • Yumul Karakız Yumul,
  • Salla,
  • Hanım Kızlar (Halay),
  • Kızlar Çeksin halayı,
  • Çiftetelli... Gibi oyun havalarını sazıyla hem çaldı ve hem de seslendirdi.

Başta Huzurevi çalışanları olmak üzere, Huzurevi sakinleri ve katılımcılar “Ankara Oyun Havaları “ eşliğinde doyasıya oynayıp, eğlendiler...

Ankara Hanımelleri Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Asiye Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri programa vermiş oldukları katkı ve desteklerinden dolayı Huzurevi Müdürü Emin Tamtürk’e bir plaket takdim etti.

Plaket takdiminden son derece onur ve gurur duyduğunu ifade eden Huzurevi Müdürü Emin Tamtürk, Çubuk’ta hanımlar çok aktifleşti. İnşallah hep böyle aktif olurlar dedi.

huzurevi001-vert1.jpghuzurevi025-vert2.jpghuzurevi052-vert3.jpghuzurevi103-vert4.jpghuzurevi133-vert5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum