Hollanda'nın skandal tavrına tepki

Hollanda'nın skandal tavrına tepki

Çubuk Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomasi krizine tepki göstererek, Hollanda tarafından yapılan insanlık dışı tavrı kınadı.

Avan, yaptığı yazılı açıklama ile Hollanda'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulmasına tepki gösterdi.

Hollandalı makamlar tarafından yapılan nezaketsiz açıklamaların, kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamalara dönüştüğünü kaydeden Avan, bunlarla da yetinmeyen Hollandalıların, bakanları desteklemeye gelen gurbetçilere şiddet uyguladığını ifade etti.

Hollanda'nın bu tutumunun Türklere karşı yapılan açık bir saldırı niteliğinde olduğunu savunan Avan, şöyle devam etti:

"Sözde demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda'daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Demokratik haklarına saygısızlıktır. Yapılanları çağ dışı ve insanlık dışı bir hareket olarak görüyoruz. Herkesin düşüncesine ve inancına saygılı olması gerektiğini belirten Avrupa söz konu Türk ve İslam dünyası olduğu zaman, bunları unutup, atalarının yapmış olduğu çağ dışı hareketlere başvurmaktadırlar."

Avrupalıların her fırsatta gerçek yüzlerini gösterdiğinin altını çizen Avan, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Yapılan bu uygulamalar bir Orta Çağ zihniyetidir. Faşizm ile Nazizm'in yeniden diriltilmesidir. Avrupalı siyasetçilerin çoğunluğu, ayrımcılık, ırkçılık, İslamofobi ve yabancı düşmanlığı yapmaktadırlar. Avrupa'da Türkleri ve Müslümanları istememektedirler. Avrupa tarih boyunca Türklerin ve İslam dünyasının dostu olmamıştır. Hiçbir zaman da hayrına nefes solumamıştır. Bizim düşmanlarımızla beraber hareket etmişlerdir. Bizlere karşı ne kadar terör örgütleri ve vatan hainleri var ise her türlü maddi ve manevi desteği vermişlerdir. Hep zayıf kalmamızı ve düşmemizi beklemişlerdir. Fırsatını buldukları anda saldırmışlardır. Biz şehit yakınları ve gazileri olarak Avrupa'nın ve Hollanda'nın yapmış oldukları kaba ve ön yargılı hareketleri, yine gurbetçilerimize yapmış oldukları saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.