Hitit Rallisi 38 Ekiple Start Alıyor

Hitit Rallisi 38 Ekiple Start Alıyor

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7. ayağı olan Hitit Rallisi, 18-19 Ekim tarihlerinde Başkent Ankara Araba Sporları Kulübü tarafından organize ediliyor.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7. ayağı olan Hitit Rallisi, Başkent Ankara Araba Sporları Kulübü (ANOK) tarafından 18-19 Ekim tarihlerinde bu sene 41. defa düzenleniyor. En son 2006 senesinde Başkent Ankara 'da organize edilen Hitit Rallisi, 8 yıl akabinde toprak zeminden asfalt zemine geçerek evine dönüyor. Türkiye'nin en eski rallisi olma özelliğini taşıyan ralli, 23 ulusal, 8 historic ve 7 yerel kategoride olmak üzere toplam 38 ekibin katılımı ile Başkent Ankara 'nın kuzeyinde mevcut bulunan etaplarda koşulacak.

41. Hitit Rallisi radikal bir karar ile yıllardır koşulduğu toprak zeminden bu yıl asfalt zemine geçiş yapmakda . Etaplar, Keçiören, Kazan, Çubuk ilçelerinin oluşturduğu üçgenin içinde bulunuyor . Keçiören (20.90 km.), Çubuk (10.40 km.) ve Kazan (10.00 km.) etaplarının 3 defa geçilerek ralli tamamlanmış olacak.

Keçiören Belediyesi, Kazan Belediyesi ve Çubuk Belediyesi'nin mahalli idareler olarak takviye verdiği yarışta, Forum Başkent Ankara Outlet servis alanı olarak kullanılacak. Büyük Anadolu Otel'i ise ralli merkez olarak belirlenmiş durumda.

Yarış startı ise 18 Ekim Cumartesi günü Keçiören Belediyesi önünden mahalli erkan ve yıllar akabinde rallinin şehre dönüşünü özlemle bekleyen sporseverlerle birlikte verilecek.

Son ralli öncesinde Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı 103 puanla şampiyonada lider durumda yer alırken, onu 87 puanla Tok Sport WRT'den Yağız Avcı ve 85 puanla tekrar Castrol Ford Team Türkiye takımından Orhan Avcıoğlu takip ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.