Hıdırellez Şenliği Coşkuyla Kutlandı

Hıdırellez Şenliği Coşkuyla Kutlandı

06 Mayıs 2008 tarihinde Ankara Valiliği, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Çubuk Kaymakamlığı ve Yukarı Çavundur Belediye Başkanlığınca organize edilen Hıdırellez şenliği coşkuyla kutlandı.

Çubuk Yukarı Çavundur Beldesinde Coşkulu Bir Şekilde Kutlanan Geleneksel Hıdırellez Şenliklerine Yaklaşık Bin 500 Kişi Katıldı.

Hz. Hızır ve Hz. İlyas'ın her yıl buluştuklarına inanılan ve 6 Mayısta kutlanan geleneksel ''Hıdırellez'' şenlikleri, coşkuyla kutlandı.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çubuk Kaymakamlığı ve Yukarı Çavundur Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikler, katılımcılara Yukarı Çavundur'a has ürünlerden oluşan bir kahvaltı verilerek başladı. Protokol konuşmalarının ardından Yukarı Çavundur İlköğretim öğrencileri halk oyunları gösterisi yaptı.




Çevre ilçelerden şenliklere gelen yüzlerce kişi, öğrenciler arasında yapılan yarışmayla eğlenceli dakikalar yaşadı. Yoğurt yeme, yumurta taşıma, çuval ve halat çekme yarışlarında, öğrenciler, birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Birbirini geçmeye çalışan öğrenciler çuvalla yürüme etabında sık sık düşerken aileler ve katılımcılar da onları alkışlayarak moral vermeye çalıştı.


Yarışmalarda en ilgi çeken bölüm ise 'Çim Pisti Eşek Yarışı' oldu. Önceden hazırlanmış olan eşeklere binen öğrenciler başlama düdüğüyle birlikte parkuru erken bitirmek için ter döktü. Eşek üstünde rakiplerini sollamaya çalışan bir öğrenci ise dengesini kaybedip düştü.
Öte yandan şenliğe katılanlara beldenin meşhur yiyecekleri ikram edildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum