Herkes üniversiteli olacak!

Herkes üniversiteli olacak!

Üniversite sorunu tarih oluyor. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan büyük müjdeyi verdi...

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'dan gençlere müjde: Gelecek yıl hiçbir öğrenci, üniversite dışında kalmayacak Ayrıca isteyen herkes açıköğretim fakültesine kayıt yaptırabilecek.


Her yıl üniversite kapılarını zorlayan gençlere iyi haberi, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan verdi. Özcan, "Bir dahaki yıl hiçbir öğrenci açıkta kalmayacak" dedi. Bu yıl barajı indirip, üniversitelerin kapasitelerini artırmalarına rağmen 4 bin-4 bin 500 kontenjanın boş kaldığını da vurgulayan Özcan, geçmiş dönemde sorun yaşayan vakıf üniversitelerinin bu yıl en çok tercih edilen okullar olduğunun altını çizdi. Devletin en önemli görevinin, "Tüm gençlere üniversite hakkı vermek" olduğuna dikkat çeken Özcan, önümüzdeki yıldan itibaren üniversiteye giriş sisteminde yapılacak yenilikler sayesinde açıkta öğrenci kalmayacağını söyledi.

'Bu bir sıralama sınavı'

Özcan, "Açık Öğretim Fakülteleri herkesi alacak. Üniversite sınavı bir sıralama sınavı. Baraj konulması, sıralama sınavı ile ters. Bırakmak lazım. Puanına göre üniversitesi seçer" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum