Her an hacklenebilirsiniz!

Her an hacklenebilirsiniz!

Hackerların yeni gözdesi sosyal siteler oldu. Facebook gibi sitelerin açıklarını bulan hackerlar, kullanıcıyı bu sitelerden vuruyor.


Hackerlar milyonlarca internet kullanıcılarının 'güvenli' bildiği Facebook, MySpace, MSN gibi sosyal paylaşım sitelerini saldırıları için üs olarak kullanıyor.

Symantec tarafından her altı ayda bir yayınlanan Internet Güvenliği Tehdit Raporu, internet korsanlarının sosyal paylaşım sitelerini 'casus' programlarını kullanıcılara göndermek için kullandığını ortaya koydu.

Milyonlarca internet sunucusundan toplanan veriler ve hacker iletişimlerinin izlenmesi sonucu ortaya çıkan verilerle hazırlanan rapora göre, artık internet kullanıcıları, zararlı siteleri ziyaret ettiklerinde karşı karşıya kaldıkları tehlikelerle, resmi sitelerde karşılaşıyor.

SOSYAL SİTELER GÖZDE

Hackerlar, ev ve kurumsal bilgisayarlara saldırmak için yasal siteler üzerinden 'casus' programalrını göndererek amaçlarına ulaşıyorlar. Araştırma saldırganların ençok, sosyal ağ oluşturma siteleri (My Space, Facebook) gibi son kullanıcılar tarafından en çok güven duyulan siteleri üs olarak seçtiğini gösteriyor.

AMAN TUZAĞA DÜŞMEYİN

Saldırganlar, bu sitelerin güvenlik açıklarından faydalanarak kullanıcıları tuzağa düşürüyor. En çok banka hesap bilgilerinin peşine düşen hackerlar, Sosyal paylaşım siteleri üzerinden kişisel bilgilere ulaşarak 10 dolar karşılığında milyon dolarlık hesapları ele geçiriyorlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum