HDP ÜYESİNE BIÇAKLI SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN KİŞİ ÇUBUK'TAN

HDP ÜYESİNE BIÇAKLI SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN KİŞİ ÇUBUK'TAN

Ankara HDP binasında PM üyesi Ahmet Karataş'a bıçaklı saldırıyı gerçekleştiren kişi Çubuk nüfusuna kayıtlı Emre Akman olduğu öğrenildi.

Ankara HDP binasında PM üyesi Ahmet Karataş bıçaklı saldırıya uğradı. Karataş’ın boynunu kesen 28 yaşındaki Emre Akman’a arkadaşlarının ‘reis’ dediği öğrenildi; saldırgan eyleminin ‘bireysel’ olduğunu savundu.

 
HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Ahmet Karataş, partisinin il başkanlığı binasında uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. Polis saldırı sonrası alarma geçerken, olayın ardından kaçan 28 yaşındaki saldırgan Emre Akman 3 saat içinde yakalandı. Kendisini milliyetçi olarak tanıtan, arkadaşlarının “reis” diye hitap ettiği Akman’ın sabıkası bulunamadı ve ilk incelemelere göre herhangi bir terör bağlantısı tespit edilemedi. AnkaraEmniyeti’nde sorgusu süren Akman’ın gerçekleştirdiği saldırının “bireysel” olduğu değerlendirildi.
 
 
Milliyet’in aldığı bilgilere göre, Ankara’nın Çubuk ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve bu ilçede yaşayan 28 yaşındaki Emre Akman, dün sabahsaatlerinde HDP’nin Kızılay Mithatpaşa Caddesi’ndeki Ankara İl Başkanlığı binasına geldi. HDP Genel Merkezi’nin tadilatta olması nedeniyle parti merkez yöneticilerinin kullandığı İl Başkanlığı’na gelmeden önce Akman’ın önce cep telefonundan il başkanlığını arayarak, “il dışından, Erzurum’dan geliyorum kim var orada, bana yardım eder misiniz?” dediği belirtildi. Akman’ın bu konuşmayı santral telefonu cep telefonuna yönlendirilmiş konumda olan sekreterle yaptığı kaydedildi.
Sekreterin Akman’a, “Şu anda binada kimse yok ben de birazdan gelirim” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi. Ancak Akman, bu telefon görüşmesinin hemen ardından, binaya geldi. Akman binaya girdikten sonra HDP İl Başkanlığı’nın kapısını çaldı. Akman’a kapıyı sabah saatlerinde bir işi olduğu için partiye gelen PM üyesi Ahmat Karataş açtı.
 
Tuvalet bahanesiyle girdi
 
Akman, “tuvaleti kullanmak istiyorum” dedikten sonra içeri girdi. Akman, içeri girdikten sonra kendisine kapıyı açan Karataş’a yanındaki bıçakla saldırdı. Karataş boyun, sırt ve bacak bölgesinden aldığı üç bıçak darbesiyle kanlar içinde yere yığıldı. Bıçağın Karataş’ın şah damarının hemen yanına geldiği, ancak damarı kesmediği için yaralı kurtulduğu bildirildi. Saldırgan olayın ardından kaçarak binadan uzaklaştı. Karataş, bir süre sonra binaya gelen sekreter tarafından kanlar içinde yatarken bulundu. Sekreterin durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirmesinin ardından olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Karataş, Numune Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bıçaklı saldırıya uğrayan kişinin HDP PM üyesi Karataş olduğunun anlaşılmasının ardından alarma geçildi. Ankara polisi, saldırganı yakalamak için kapsamlı operasyon başlattı.
 
Polis ekipleri il başkanlığında yaptıkları olay yeri incelemesi sırasında yerde bir cep telefonu buldu. Cep telefonunun saldırgana ait olduğunun tespit edilmesi üzerine saldırganının kimliği de bulundu. Saldırganın 28 yaşındaki Ankara Çubuk nüfusuna kayıtlı Emre Akman olduğu belirlendi. Kısa sürede Akman’ın gidebileceği tüm adres ve yerler belirlenerek operasyon düzenlendi. Saldırı sonrası kaçan Akman, 3 saat sonra Altındağ Hasköy’deki dayısının evinde yakalandı. Akman’ın üzerinde Karataş’ı yaraladığı bıçak da bulundu.
 
Gözaltına alınan Akman, Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Burada sorguya alınan Akman’ın, HDP’li Karataş’ı bıçakladığını itiraf ettiği öğrenildi. Akman’ın olayı neden gerçekleştirdiği ve kimlerden talimat aldığı yönündeki soruları ise yanıtsız bıraktığı belirlendi. Çevresinde “milliyetçi” bir kişi olarak tanınan Akman’ın,facebook hesabında da bu yönde paylaşımlarda bulunduğu belirlendi. Akman’a arkadaşlarının, “reis” olarak hitap ettikleri görüldü.
 
 
Akman’ın hiçbir sabıkasının bulunmadığı belirlenirken, herhangi bir terör ya da suç örgütüyle de ilişkisi tespit edilemedi. Polisin, Akman’ın gerçekleştirdiği saldırıyı, “bireysel” olarak değerlendirdiği öğrenildi. Ankara Emniyeti’nde sorgusu süren Akman’la ilgili geçmişe dönük kapsamlı bir araştırmanın yapıldığı belirlendi. İşsiz olduğu öğrenilen Akman’ın banka hesaplarının da incelemeye alındığı öğrenildi. Facebook hesabında ise Akman’ın özellikle BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun çok sayıda fotoğrafını paylaştığı görüldü. (Milliyet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum