Haziran'da erken seçimmi var?

Haziran'da erken seçimmi var?

MHP ve CHP ile uzlaşamazsa, 29 Haziran'da erken genel seçime gidecek.


AK Parti, anayasa değişikliği konusunda MHP ve CHP ile uzlaşamazsa, "Bu kaosu aşmanın tek yolu seçimdir" diyerek, 29 Haziran'da erken genel seçime gidecek ve 2 sandığı halkın önüne koyacak..

AK Parti, kapatmayı zorlayacak anayasa değişikliği için MHP ve CHP'nin desteğini alamazsa uygulamaya koyacağı 'B planı'nı şekillendirmeye başladı.

CHP ve MHP, anayasa değişikliği için uzlaşmaya yanaşmazsa "Yaşanan kaosu aşmanın tek yolu seçimdir" diyerek 29 Haziran'da erken genel seçim kararı alacak. Anayasaya göre de yerel seçim aynı tarihe çekilerek, birleştirilecek. AKP yönetimi, anayasa değişikliği için destek isteyeceği CHP ve MHP'ye "Bir hafta içinde kararınızı verin" diyecek.

Destek gelmezse 'B' planı devreye girecek. AKP kulislerine göre "B" planının temelini erken genel seçim oluşturuyor. Erken seçim için öngörülen tarih ise 29 Haziran Pazar. AKP yönetimi gelecek yıl martta yapılacak yerel seçimleri de erken seçimle birleştirmeyi öngörüyor. Üst düzey bir AKP'li şunları söyledi: "İki seçimin bir arada yapılmasına herhangi bir engel yok. Bu kaostan çıkmanın tek yolu da seçimdir. 22 Temmuz seçimleri öncesini hatırlayın. Müthiş bir kaos ortamı vardı. Seçime gidildi, ertesi gün sular duruldu. Kapatma davasının 6 ile sekiz ayda bitirilmesi öngörülüyor. Hiçbir ülke 6-8 ay belirsizliğe dayanamaz. Yunanistan'da bile üç kez arka arkaya seçim yapılmıştır."

KAMPANYA PLANI

AKP, erken seçimin nasıl bir kampanyaya dönüştürüleceğini de belirledi. Kampanya tamamen, "Demokrasinden yana olanlar olmayanlar" diyerek demokrasi üzerine oturtulacak. Anayasa, iki sandık koymaya imkân sağlıyor. Anayasanın 127'nci maddesine göre genel seçiminden önce veya sonraki bir yıl içinde yapılması gereken yerel seçim birleştiriliyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.