Hayvancılık OSB'de Sona Yaklaşıldı

Hayvancılık OSB'de Sona Yaklaşıldı

Çubuk'ta şehir merkezinde besicilik yapan ahır sahipleri ile toplantı yapıldı.

Çubuk ilçesinde ve Esenboğa Havalimanı etrafında bulunan besiciler ile Çubuk Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapılan toplantıya, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Ankara Valiliği Genel Sekreteri Adem Ceylan, Özel İdare Daire Başkanı Haydar Öztürk, Ziraat Bankası Genel Sekreteri Levent Öztürk, Ankara İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Zihni Yüce, İl Genel Meclis Üyeleri, Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Bekir Kılınç, Projeyi yürüten teknik mühendisler ile Çubuk ve Akyurt"tan besiciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, besicilere verilen sürenin dolduğunu ve bu süreden sonra tekrar uzatma yapılması hakkında herhangi bir şey yapılmasının mümkün olmadığını söyledi. Kırmızı hat içerisinde bulunan besicilerin yapması gereken önlerinde iki yol bulunduğunun altını çizen Kaymakam Dallı, besicilerin ya Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesinden (OSB) bölgesine kayıt yaptırmaları gerektiğini, yada başka bir yere ahırlarını taşımaları gerektiğini ifade etti. Kendilerinin burada bulunan besicilerin başka bir ilçe yada ile gitmelerine gönüllerinin razı olmadığını vurgulayan Kaymakam Dallı,""İlçemiz belirli bir katma değer katan besicilerimizin OSB"ye katılmasını biz istiyoruz. Yada merkezin dışında bulunan hayvancılık yapmaya elverişli köylerimizde bu işlerinizi sürdürmenizi istiyoruz. Bu gün sizler ile bu konuda toplandık. Aklınıza şunu kesinlikle getirmeyin. Nasıl olsa bu proje uzar ve bize de yeni süreler verirler demeyin. Türkiye"nin Başkentinde bulunan Uluslararası Havaalanını bu kötü kokudan, çevre kirliliğinden arındırmak için bu proje çok yakında gerçekleştirilecek. Çünkü bu proje devletin projesidir"" dedi

Daha sonra bir konuşma yapan Ankara Valiliği Genel Sekreteri Adem Ceylan, devletin kimseyi mağdur etmek istemediğini ve bu nedenle de böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu güne kadar kamulaştırmaya 11Trilyon para harcadıklarını belirten Ceylan, ""Devlet bu kadar parayı bu projeye hiç çekinmeden harcadı. Ancak nedense besicilerimiz OSB"ye kayıt olmakta çekingen davranıyor. Kırmızı hat içerisinde 284 besici bulunurken bu güne kadar 53 besici OSB"ye müracaat ediyor ve bunların sadece 17 tanesi bizimle sözleşme imzaladı"" şeklinde konuştu

Önlerinde en büyük engel olan kamulaşmanın bittiğini ifade eden Ceylan, alt yapı ve üst yapı maliyetini düşürmek için de yerleşim planında revizyon yapıldığını ve Mart ayında bu proje için ilk kazmayı vuracaklarını söyledi. OSB"den yararlanmak isteyen besiciler için 7 yıl vadeli, yüzde 6 faizle Ziraat bankasından kredi kullandırılacağını kaydeden Ceylan, OSB"den yer almayan işletmeler içinde Bakanlar Kurulu kararı ile Ziraat Bankası aracılığında bu bölge için uzun vadeli özel kredi çıkarıldığını belirtti. Devletin üreticiyi mağdur etmemek için imkanlarını seferber ettiğini ifade eden Ceylan, bu bölgede üretim yapmamaları için besicilere altı ay önce tebliğ edilen son sürenin de 31.12.2009 tarihinde sona erdiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların sonunda Ziraat Bankası Genel Sekreteri Levent Öztürk, besicilere kullandıracakları krediler ve faizleri hakkında bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum