HAYRİ ASLAN’DA “MESLEKİ TANITIM VE MEZUNİYET TÖRENİ...

HAYRİ ASLAN’DA “MESLEKİ TANITIM VE MEZUNİYET TÖRENİ...

HAYRİ Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan Mezuniyet Töreni’nde 92 öğrenci kep giydi.

Şuayip YAMAN

Hayri Aslan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen “Kariyer Günü (Mesleki Tanıtım) ve Mezuniyet Töreni” için yapılan programda Alan/Dal tanıtımları ile 12.Sınıf öğrencilerinin mezuniyet töreni yoğun ilgi ve beğeni topladı.

İlçe Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ASLAN’ın da katıldığı Mezuniyet Töreni sonrası Okul Müdürü Kamuran ÖNSOY öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, “Programımızın hem duygulandıran hem de sevindiren kısmı okul birincisi öğrencimizin ödül töreni ile 12.Sınıf öğrencilerimizin kep atma bölümü oldu.

 

Mezun olan öğrencilerimize, bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyor, Hayri Aslan Mesleki Teknik Anadolu Liseli olmanın gururunu onlarla paylaşıyoruz. Yolunuz açık olsun gençler!..” Dedi.

 

Okul Müdürü ÖNSOY tören sonrası yaptığı açıklamada ise, “Bugün gerçekleştirdiğimiz “Mezuniyet Töreni”nin onur ve gururunu yaşıyoruz.

 

Amacımız;

 

  • Okulumuz ve faaliyet alanlarını tanıtmak,
  •  Okulda açılan kursları ilgililere ve ilçe kamuoyuna duyurmak,
  • İlçe halkını Okulumuza yönlendirmek, İlçe halkını bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir.

Okulumuzdaki Alan/Dal tanıtımları için oluşturulan sergi alanlarında, yıl içinde yapılan etkinlikler sergiledik. Şöyle ki;

 

  • Giyim Üretim Teknolojisi Alanı’nda bir defile düzenledik.
  • Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı “Kepçe Devir-Teslim töreni ve Aşure ikramı düzenledik.
  •  Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.”

Okul Müdürü ÖNSOY öğrencilerin kazanımları konusunda ise, “Eserlerinin altında isim ve imzalarının oluşu onlara büyük bir güven veriyor. Böylece okula, öğretmenlerine ve çevreye güvenli arttı. Ayrıca beğeni görmek de onları bir başka onore ediyor.” Dedi.

 

“Çocuk Gelişimi Bölümü” hakkında bilgi veren Çocuk Gelişimi Şefi Gülhanım MARTO yaptığı konuşmada, “Çocuk Gelişimi programının amacı, O -18 yaş arasındaki normal gelişim gösteren, özel eğitim gereksinimi olan, korunmaya muhtaç (kurumda yaşayan, çalışan, mülteci ve suçlu çocuklar) ve hastanede yatan çocukların tüm gelişim alanlarını (zihinsel, dil, motor, öz bakım, sosyal ve duygusal) destekleyici teorik ve uygulamalı eğitim programları ile çocuğa, aileye, eğitimciye ve topluma hizmet sunan Çocuk Gelişimi Eğitimcisi yetiştirmektir.

 

“Okutulan Belli Başlı Dersler”

 

 “Programın öğretim süresi dört yıldır.

 

Öğretim süresince; Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Sosyoloji, Psikoloji, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Özel Eğitim, Aile ilişkileri, Eğitim Felsefesi ve Çocuk Ruh Sağlığı gibi dersler verilmektedir.

 

Ayrıca uygulamalı derslerle ve yuva-anaokulu pratiği gibi staj programlarıyla öğrencilere deneyim kazandırılmaktadır.”

 

“Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları işler”

 

Öğrenciler, O – 18 yaş grubundaki bebeklik, okul öncesi, okul ve gençlik çağlarındaki çocukların tüm gelişim alanlarında gelişim düzeylerini belirleme ve izleme; gelişim düzeylerine uygun destekleyici eğitim programları hazırlama, eğitimsel çevre düzenlemesi yapma, program uygulama ve denetleme; programın çocuğa, ailelere ve diğer ilgililere katkı sağlayıp sağlamadığını izleme ve yeni düzenlemeler yapma; ailelere, çocuk gelişimi ve eğitimi alanında hizmet veren kişilere, kurum ve kuruluşlara alanla ilgili danışmanlık verme ve işbirliği yapma; toplumu bu konularda bilinç­lendirme ve çocuk – aile ile ilgili disiplinlerle koordinasyon kurarak çalışma formasyonu ile donatılmış olarak mezun olmaktadırlar.

 

Çocuk gelişimi ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve dav­ranışların hangi yaş düzeyindeki çocuklara ve gençlere kazandırılacağı hakkında bilgi veren, çocuğun tüm gelişimlerini destekleyen (fiziksel, psikomotor, zihinsel,dil,sosyal ve duygusal), plan yapan, uygulayan, insan ilişkileri ve empatiye önem veren, çocuk sağlığı ve hastalıkları konusunda bilgi sahibi olan, özel eğitime muhtaç çocukların gelişimlerine ve uyumlarına yardımcı olan; drama, basit beden eğitimi hareketleri, müzik çalışmaları, sanat ve ana dili etkinlikleri yapan, çocukları tanıma teknikler ini uygulayan bir alandır.”


 

“Mezunların  Kazandıkları  Unvan ve Yaptıkları  İşler” 

 

“Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Programı mezunları "Çocuk Gelişimi ve Eğitimcisi" unvanı ile görev almaktadırlar 

 

“Çalışma Alanları”

 

“Mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Liseleri, ilköğretim okulları ile resmi ve özel kurumların kreş, yuva, anaokulu, ana sınıfı, gibi okul öncesi eğitim kurumlarında ve çocuk kulüplerinde çalışabilirler.

 

Erken çocukluk yılları (okul öncesi eğitim) çocuğun gelişiminin en hızlı olduğu dönemdir. Kadının çalışma hayatına atılması ve okul öncesi eğitimin öneminin giderek daha da anlaşılması nedeniyle alan hızla gelişmiş, okul öncesi eğitim kurumlarına olan talep artmıştır .

 

Bu kurumlarda görev alacak nitelikli ve iyi yetişmiş eleman ihtiyacı da gün geçtikçe önem kazanmaktadır

 

“Mesleğin Gelecek 10 Yıldaki Durumu”

 

Okul öncesi çocuğun eğitim sorunlarına verilen önem ve açılan yuva, kreş, bakımevi sayısı arttıkça, çocuk gelişimi ve eğitimi uzmanlarına duyulan ihtiyaç da artacaktır.

 

“Mesleğin Gerektirdiği Özellikler”
 

  • Çocukları sevme ve onlarla beraber olmaktan sıkılmaması
  • Çocukların duygularını anlayabilmesi
  • Hoşgörülü ve sabırlı olması, insanlarla iyi iletişim kurması
  • Gelişim psikolojisine ilgi duyması
  • Kendini geliştirme konusunda istekli ve yaratıcı olması gerekir.” Dedi.

img_6917-verthayri-aslan.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.