Hayri Aslan Kız Teknik ve M.Lisesi Büyüyor

Hayri Aslan Kız Teknik ve M.Lisesi Büyüyor

Çubuk hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılacak 16 derslikli ek bina inşaatının temeli törenle atıldı.

Hayırsever iş adamı Hasan Aslan tarafından yaptırılacak olan Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi ek bina inşaatının temeli Çubuk'ta düzenlenen bir törenle atıldı.

Törene Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak, Şube Müdürleri İdris Karakuş, Mehmet Taşkesti, Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Metin Mutlu, Belediye Meclis Üyesi Sabri Koca, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Temeli atılan ek bina hakkında bilgi veren Kaymakam Dallı, Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin 1991 yılında hayırsever iş adamı Hasan Aslan tarafından babası merhum Hayri Aslan adına yaptırıldığını hatırlattı. Hasan Aslan tarafından geçen yıl yapılan ziyarette okulun yetersiz olduğunun görüldüğünü ve yeni bir ek bina yaptırmak istediğini söylediğini kaydeden Dallı, şu bilgileri verdi:

"Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin binasını babası merhum Hayri Aslan adına 1991 yılında yaparak hizmete açan hayırsever iş adamı Hasan Aslan, 2010 Yılı Haziran ayında okula yaptığı ziyarette okulun fiziki imkanlarının yetersiz olduğunu görmüş ve okula ek bina yaptırmaya karar vermiştir. Ek bina yapımı için yapılan kamulaştırma ve proje çalışmalarından sonra Mart ayında ek bina inşaatının ruhsatı alındı. Gerekli hazırlıkların ardından hayırsever iş adamımız tarafından okulun inşaat çalışmalarına hızlı bir şekilde başlandı. 2011-2012 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan bina 3 katlı olacak. Toplam 2 bin 500 metrekare arsası bulunan ek bina, 800 metrekare üzerine kurulacak. İçerisinde 16 derslik, çok amaçlı salon, kantin, konferans salonu ve idari birimler için odalar bulunacaktır."

Daha sonra konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de ilçelerinde hayırsever iş adamları tarafından başta okul olmak üzere birçok yatırım yapıldığını söyledi. İlçede her alanda olduğu gibi eğitimde de çok büyük gelişmeler olduğunu vurgulayan Özden, hayırsever iş adamı Hasan Aslan'a yaptığı hayırlı hizmetten dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından temel için tekbir eşliğinde kurban kesilerek, dua edildi.

Daha sonra beton atılması için ilk düğmeye Kaymakam Dallı ve Başkan Özden alkışlar eşliğinde birlikte bastı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.