Hayırseverler Alıyor, Gönüllüler Pişirip Dağıtıyor

Hayırseverler Alıyor, Gönüllüler Pişirip Dağıtıyor

Çubuk'ta 29 yıldır her ramazan ayında ihtiyaç sahiplerinin yararlandığı 'Milli Görüş Aşevi'nde, malzemeyi hayırseverler alıyor, gönüllüler pişirip, dağıtıyor.

Bu sene ramazan ayında 'Milli Görüş Aşevi', yaklaşık 2 bin kişiye her gün iftar yemeği hazırlayıp, dağıtıyor.

Evlerine yemek götürmek için iftara saatler kala aşevinin önünde uzun kuyruklar oluşturan ihtiyaç sahipleri, yapılan duanın ardından beraberlerinde getirdikleri kaplarla yemeklerini ve ekmeklerini alıp evlerine dönüyor.

- Her gün 2 bin kişiye yemek

Aşevinin sorumlusu Mustafa Kalaycı, günlük 2 bin kişiye yemek verdiklerini ve 29 yıldır kapılarına gelen kimseyi boş çevirmediklerini söyledi.

Herkesin gönüllülük esasıyla hizmetini sürdürdüğünü dile getiren Kalaycı, 'Tamamen halkımızın yardımlarıyla yürüyor bu iş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Vatandaş buraya geliyor ne yemeği verecekse listesini yazıyoruz, malzemesini istediği yerden alıp geliyor ve biz de burada pişiriyoruz. Biz sadece pişirip yine esnafımızın desteğiyle dağıtıyoruz. Bu sene bin 500 kişiyle başladık ve 2 bin kişiye ulaştık.' diye konuştu.

- Gönüllüler çalışıyor

Gönüllü olarak her sabah 09.00'da aşevine geldiğini söyleyen ev hanımı Fikriye Yeter de, 'Biz hazırlıklarını yapıyoruz, aşçı pişiriyor. İftara yakın vatandaşlar gelmeye başlıyor, bizde de dağıtıyoruz ve çok mutlu oluyorlar. Özellikle dağıtım anında çocukların ve bayanların sevinci bizi daha çok mutlu ediyor.' dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.