'Hayata Devam Türkiye' Afet Eğitim Konvoyu Çubuk'ta

'Hayata Devam Türkiye' Afet Eğitim Konvoyu Çubuk'ta

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile Ak Sigortanın iş birliğiyle başlatılan 'Hayata Devam Türkiye' projesi için tasarlanan 'Hayata Devam Türkiye Afet Eğitim Tırı' ve 'Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatöründen' oluşan konvoy, Çubuk'a geldi.

'Hayata Devam Türkiye' adıyla gerçekleştirilen proje hakkında bilgi veren, projenin Halkla İlişkiler Koordinatörü Melih Çardak, düzenlenen etkinliğe halkın ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in de katıldığı etkinlik çerçevesinde çocuklara ve ailelere afetlerin öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiğini anlatan Arıkol, şunları kaydetti: 'Sayın Belediye Başkanımız Lokman Özden'e yaptığımız etkinlikler hakkında kısa bilgi verdik ve deprem-afet sergisini birlikte ziyaret ettik. Ayrıca etkinlik çerçevesinde G-Force deprem simülatörü ile halka deprem gerçeği deneyimletilirken, afet eğitim tırındaki plazma ekranlardan eğitim filmleri ve belgeseller izletildi ve halkla söyleşiler yapıldı. Ekipte bulunan profesyonel oyuncuların sergilediği tiyatro gösterisi ile afet ve sigorta konusu, halkın da katıldığı interaktif oyunlarla eğlenceli bir şekilde işlendi.' Deprem tırını inceleyen Belediye Başkanı Lokman Özden de yapılan etkinliğin önemine değinerek, belediye olarak sel ve baskınlar hakkında önleyici seminer verdirdiklerini ve Kasım ayında da deprem hakkında bir seminer planladıklarını kaydetti.

Daha sonra Başkan Özden'in isteği üzerine İmar ve Şehircilik Müdürü Eyüp Kocabaş ve Yazı İşleri Müdürü Hikmet Metin, 3 boyutlu G Force Deprem Simülatörü'ne binerek, çocukların ve halkın bakışları arasında 7.4 şiddetindeki deprem deneyimini yaşadılar. Aynı anda ve birbirinden bağımsız olarak her iki yana, yukarı ve aşağıya doğru hareket vererek ve bu hareketleri değişken şiddetlerde uygulayarak, 7.4 şiddetindeki depremi deneyimleten G Force Deprem Simülatörü'ne binen İmar ve Şehircilik Müdürü Kocabaş, '7.4 şiddetindeki bu depremi yaşadıktan sonra daha da dayanıklı inşaatlar yaptırmamız gerektiğine inancım katlanarak arttı'dedi. Arıkol, 'Afet Eğitim' konvoyunun bir sonraki durağının Ankara'nın Polatlı ilçesi olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.