Hayat Devam Ediyor

Hayat Devam Ediyor

Uzun bir ara oldu.

Bu sürede neler yaşadık. Malum Türkiye’ni uluslararası enerji alanında son dönemde yoğun bir gündemi vardı ve görevimiz gereği bu gündem bizi oldukça meşgul etti.

İş gezileri dışında Temmuz ayı başında kadim medeniyetimizin altın çağlarının yaşandığı Endülüs’e yoğunlaştırılmış bir gezimiz oldu. Bu bağlamda  görmek istenilecek üç yer sıralamasında Mekke-Medine, Kudüs’ten sonra her daim ilk üçe gireceğine şüphe duymadığım  Endülüs!  Endülüs, Avrupa’da bilimden bahsetmenin yasak olduğu bir dönemde İslam medeniyetinin ulaştığı seviyeyi gösteriyor.

 Beş günde altı şehir ; Madrid, Toledo (Tuleytula), Kurtuba,Gırnata, Malaga, Sevilla (İşbiliyye), Segovia. Babil’in Asma Bahçesi’nin kıskandıran Alhamra Sierra  Nevada dağlarına düşen güneşin kızıllığı.

Şam’ın son Emevi şehzadesinin atalarına nazire yaparak tasarlanıp inşa edilen devasa ibadethane Mescid’ül Kurtuba’nın hüzün veren kaderi.

 La Gıralda’nın Kulesinde bin yılı aşkın parıldayan İslam’ın feneri ve daha niceleri. ..

Bu ara dönemde, iki yıldır gidemediğim Şam’a  iki defa gitmek nasip oldu.  Bu gidişimiz her zamankinden bereketliydi.Her gidişimde ziyaret ettiğim Hz Hüseyin’in mübarek başı ile Yahya Peygamberin türbesinin bulunduğu Emevi Camii, Selahattin Eyyübi’nin Makamı’nın yanısıra ilk defa Şam’ınKasiyun Tepesinin eteklerindeki kenar mahallerinde mevtun Muhiddin Arabi ve Halid-i Bağdadi hazretlerininin kabirlerine ziyaret nasip oldu. Ayrıca Hz. Bilal-i Habeşi ve Hz. Hüseyin’in kızlarının türbelerini ziyaret ettik.

Biz tatile girsek de hayat tatile girmiyor. Ömür saniyeler üzerine bina edilmeye devam ediyor. Her gün yeni bir gelişmeye gebe.

Bu arada, bizim yerel haber portalımız  da yeni bir portal doğurmuş.  İnanıyorum ki, yeni portal  Çubuk’un medya dünyasına zenginlik katacak.  Rekabet çoğunlukla kalite getirir. Ancak gerek www.cubukhaber.com ’un, gerekse www.cubukmedya.com ’un  maalesef geçmiş ve bugünkü yayın çizgisi sorgulayıcı , araştırıcı ve gündem belirleyici olmaktan çok uzak. Şuanki portre, kurumların haber bülteni olmaktan öte bir  resmi göstermiyor. Bu nedenle de etkisi de sınırlı kalıyor. Üzerinde düşünülmesi gerekir.

Yeni dönem de daha sık birlikte olma dileğiyle ... 

Bu yazı toplam 1597 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.