'Hayal Dünyam, Benim Eserim" Resim Sergisi Açıldı

'Hayal Dünyam, Benim Eserim" Resim Sergisi Açıldı

Çubuk'ta öğrenciler tarafından "Hayal Dünyam, Benim Eserim" resim sergisi açıldı.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yağlı boya ve serbest teknikler kullanılarak hazırlanan resim sergisinin açılışına Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, 23. dönem Karabük milletvekillerindenCumhur Ünal, okul müdürleri ve veliler katıldı.

Aralarında anaokulu öğrencilerinde olduğu ve yaklaşık 2 aylık bir çalışmanın sonucunda hazırlanan sergide 350 eser bulunuyor.

Ahşap yakma sanatı, atık malzemelerden el işleri ile yağlı boya, suluboya ve serbest teknikler kullanılarak hazırlanan resimleri tek tek inceleyen Başkan Acehan ve beraberindeki heyet, öğrencilerden çalışmalarıyla alakalı bilgi aldı.

Sergideki çalışmaları çok beğendiğini vurgulayan Başkan Acehan, tüm öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Kültür, sanat ve spor ile uğraşan gençlere karşı farklı bir sevgisi olduğunu ifade eden Başkan Acehan, "Aynı zamanda el işi ve geri dönüşümden yapılan eserler var. Severek ilgiyle ben inceledim. Öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum" dedi.

Öğrenciler tarafından yoğun bir çalışmanın sonucunda serginin açıldığını aktaran Milli Eğitim Müdürü Arslan ise "Çocuklarımızın gündemini çok faydalı, yararlı, resim, müzik ve buna benzer spor gibi etkinliklerle kuşatabilirsek, çocuklarımızın kendilerini çok doğru gerçekleştirebileceklerini düşünüyoruz, teşvik ediyoruz, destekliyoruz" diye konuştu.  

23. dönem Karabük milletvekillerinden Ünal da öğrencileri tebrik etti.

Hayalinin güzel sanatlarda okumak olduğunu anlatan öğrencilerden Zeynep Ceylan, "Bu resmi akrilik boya ile yaptım. Öne çıkmasını istemediğim yerleri sulandırmayarak yaptım, öne çıkmasını istediğim yerleri sulandırarak boyadım. Resim yapmayı çok seviyorum ve güzel sanatlar lisesine gitmeyi düşünüyorum" açıklamasında bulundu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.