HAY-DER ÇALIŞMALARINI GENİŞLETİYOR

HAY-DER ÇALIŞMALARINI GENİŞLETİYOR

Hayırda Yarışanlar Derneğinden Bakan Fatma Şahin'e ziyaret.

  “Mutlu insani sağlam aile ve Güçlü toplum” hedeflerine erişmek için çalışmamalarını sürdüren HAY-DER, bu çalışmalardan bir yenisini 11.Temmuz.2013 Perşembe günü“Kadın ve aileden sorumlu” Bakan Fatma Şahin’e yapmıştır.

            Sayın Bakanın yoğun programları ve seyahatleri devam ettiğinden bu kabulü Bakan’ın görevlendirdiği Aile ve Toplum hizmetleri genel Müdürü Sayın Ömer Bozoğlu kabul etmiştir.

            HAY-DER Genel Başkanı Nevzat Laleli, Tanıtma Başkanı Orhan Candan ve Kurucu ver yönetici İhsan Uslu’nun katıldığı ziyarette, HAY-DER’in hazırladığı proje takdim edilmiştir.

            

Bakanlığınızın üstlendiği konular ile bir Sivil Toplum Kuruluşu olan derneğimizin iştigal sahası bire bir ötüşmekte olduğunu memnuniyetle tespit etmiş bulunmaktayız.

Bakanlığınız, “Ailenin direği olan kadın ile onun hayatını çevreleyen ortamın adilane (ne erkek baskısı, ne feminizm) bir şekilde tanzim edilmesiyle ilgili çalışmalar yaparak ailenin mutlu bir ortama kavuşturulmasından …” sorumlu olduğunu, çeşitli beyanlarınız ve icraatlarınızdan anlamaktayız.

14.Nisan.2012’de kurulan HAY-DER Hayırda Yarışanlar Derneğimiz ise;

a) İnsanımızın maddi ve manevi çöküntüler içinde çırpındığını,

b) Ailenin, neredeyse yok olmak üzere kuşatıldığını,

c) Toplumumuzun, bütün milli değerlerini kaybederek yok oluşa gittiğini

görerek, bu gidişi durdurmak ve yeniden tahkim etmek istedik. Bunun için;

Mutlu insan, Sağlam aile, Güçlü Toplumuoluşturabilmek için çalışmaktayız.

GAZETE VE İNTERNETE YAZILAR

            Bu konuların halkımıza aktarılması ve yaşanmasının temini 5 senedir yazılar yazmakta için şimdilik 20 kadar yerel gazetede bu yazılar yayınlanmaktadır. Sosyal medyada, twitter ve facebook de çalışmalar yapmaktayız. Grup grup tasnif ettiğimiz binlerce adreslere e-mail’ler gönderilmektedir.

KONFERANSLARIMIZ

            Fert, aile ve tolumda yaşanan hatalı davranışları tespit ederek bu hataların giderilmesi için ölçüler koymaya çalıştığımız konferanslarımız;

-       HAY-DER nedir? Niçin kurulmuştur? Ne yapmaktadır?

-       Nikâhla gelen mutluluk… (Nikâhsız mutluluk olmaz)

-       Flört yangını…

-       Medya büyük silah…

-       Gençliğin yetiştirilmesi…

-       Milli gençlik geliyor… (40 yıllık gençlik çalışmalarımız)

Konferanslarımızla ülkemizin her yerine ulaşmaya çalışıyoruz.

EV SOHBETLERİMİZ

Konularımızı en samimi ve en ikna edici şekilde anlatmanın ortamı, hiç

şüphesiz dün olduğu kadar bu gün de ev sohbetleridir.

            Bu konuda ki çalışmalarımız başlatılmış olup, yeni hatiplerin yetiştirilmesi ve yeni programlar için yaz mevsiminin geçmesini bekliyoruz.

            SAĞLAM AİLEYİ KURUYORUZ

            Sağlam aile, broşürümüzde de belirtildiği gibi, kuruluşundan itibaren başlar. Toplumumuz nikâha ne kadar önem verir ve onu ne kadar kutsal görülürse toplumun temeli aile o kadar sağlam kurulmuş olur.

            Eğer toplumda zina yayılma istidadı gösterir, ona giden yol olan “flört” ne kadar yaygınlaşırsa, aile kurma isteği o kadar azalır. Bu sosyal hastalık, aynı zamanda boşanmaların çoğalması ve ailelerin dağılması demektir.

            Yuvalar kurulurken sevgi ve aşk denilen hislerle değil akıl ve mantıkla kurulmalıdır.

            Bunu temin etmek üzere 2000 yılı başından bu yana (Büyük Marmara Depreminden sonra) “Yuvamız Evlendirme Bürosu” çalışmalarımızı, www.yuvamiz.net sitemizden indirilecek üç tanıtma formu ile sürdürmekteyiz.

            Biz Ankara’da olduğu halde başka şehirlerde yuvasını kurduğumuz aileler bulunmaktadır. Almanya’dan başvuran gelin adayımız Bursa’ya gelin gelmiştir.

            Anadolu’da; “Tencere yuvarlanıp kapağını bulmazsa kaynamaz” diye bir söz vardır. Biz de adaylarımızın “dünya görüşü paralelliğini” sağlamaya çalışmaktayız.

            “Mutlu yuvanın kurulması” konularını işlediğimiz 80 den fazla makalemiz vardır.

            16.Haziran.2012 tarihi itibariyle 79 çiftin (158 kişi) yuvalarını kurmalarını sağladık. İftihar vesilemiz, bu yuvaların (bir ikisi hariç) hepsinin devam etmekte olduklarıdır.

           TEKLİFLERİMİZ

            Kırk seneden fazla sosyal ve kültürel muhtevalı çalışmalar yapa geldiğimizden dernek ve evlendirme çalışmalarını profesyonelce yürütmekteyiz.

            Bakanlığınız, bu tecrübelerden ve çalışmalardan yararlanması mümkündür.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.