“HASTA YAŞLI BAKIM - REFAKATÇİ KURSU” TAMAMLANDI

“HASTA YAŞLI BAKIM - REFAKATÇİ KURSU” TAMAMLANDI

Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çalışma Bakanlığı-Türkiye İş Kurumu (İŞKUR)’un ortaklaşa hazırladığı “Hasta Yaşlı Bakım- Refakatçi Kursu” tamamlandı. .

Şuayip YAMAN

 

4,5 ay (460 saat) süren Kurs’a 15 kursiyer katıldı. Kursiyerlere İŞKUR tarafından günlük 20 lira cep harçlığı verildi.   

 

Kursu başarıyla tamamlayan 15 kursiyere belgeleri AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, AK Parti Çubuk İlçe Başkanı Av. Baki Demirbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri Alaattin Bezci ve Harun Olmuş, Okul Müdürü Hatice Nesrin Çelikkan ve Hasta ve Yaşlı Bakım Öğretmeni Serpil Köse’den oluşan protokol tarafından törenle verildi.

AK Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı Murat Yıldırım yaptığı konuşmada, “Gelişmiş ülkelere baktığımız zaman engellisine, yaşlısına, özgürlüğü elinden alınana bakan topluluklar en gelişmiş topluluklardır.

Yüce Peygamberimiz, “İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olandır” buyurmuşlardır.

 

12-13 yıldır Türkiye’de yapılan çalışmalar bunlara birer örnektir.

 

İnsana verilen değer, en önemli değerdir. Çünkü her şey insanların mutluluğu içindir. Siz mutlu olmazsanız, insanlar mutlu olmazsa bu dünyanın hiçbir kıymeti, değeri yoktur.

 

Her şey insan için, bu yüzden insan merkezli bir çalışma yapıyoruz. Bizim çok güzel ahlak ve manevi değerlerimiz var. Yaşlılara bakmak inancımız gereğidir. Anne ve babanıza “öf” bile demeyin” dedi.

 

Kurs sayesinde hanımların sosyal yaşamlarının renklendiğini, bilgi ve görgülerini arttırdığını ifade eden Okul Müdürü Hatice Nesrin Çelikkan, “Kurs boyunca eğitim güzeldi. İlişkiler de güzel oldu. Kursta adeta okul ortamını hazırladık. Emeği geçenlere teşekkür ederim.

 

Kursiyerler, hasta ve yaşlı bakımını öğrenmenin yanı sıra yeni yeni insanları tanıma fırsatı buldular. Bilgi, görgü ve kültürlerini artırdılar

 

Kurs öncesi;

 

Atölye kurulması aşamasında desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamı Sayın Cemal Şahin’e,

 

Kurs açılmasına imkân verdiği için İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat Aslan’a,

 

Kursiyerleri kursa hazırladıkları ve eksikliklerini giderdikleri için Sayın İŞKUR yetkililerine

ayrı ayrı teşekkürü bir borç bilirim.

 

Önümüzdeki süreçte (İŞKUR ihalesinden sonra); Yaşlı ve Hasta Bakımı’nın bir üstü, Aşçı Yamağı, Kadın Giyim ve Çocuk Gelişimi ile ilgili kursları açmayı düşünüyoruz” dedi.

 

Hasta ve Yaşlı Bakım Öğretmeni Serpil Köse, “Unutmayınız ki bir gün herkes yaşlanacaktır.

 

Kursun ilk günlerinde bazı kursiyerlerin kursa (hasta ve yaşlı bakıma) girip-girmeme konusunda birtakım tereddütleri vardı. Kurs ilerledikçe bu ortadan kalktı.

 

Bizde hep masa başı iş istenir.

 

Kursiyerler bu kurs sayesinde bir yeni meslek öğrendiler. Ülkemizde yeni bir sektör ortaya çıktı. Kursiyerlerimizin öğrendikleri bu meslek sayesinde başarılı olacaklarına inancım tamdır.”

 

Kursiyer Reyhan Şimşek, “Azim ve hırsımı kursa yönlendirdim. Başarılım olduğumu zannediyorum. Kurs süresince bizleri yalnız bırakmayan,  destek ve katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Sertifika töreninin ardından, kursiyerler tarafından hazırlanan çeşitli yiyecekler misafirlere ikram edildi.

sertifika-vert.jpgsertifika1-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.