Haşerelere ve kenelere  Karşı Savaş Devam Ediyor

Haşerelere ve kenelere Karşı Savaş Devam Ediyor

Esenboğa havaalanı çevresi ve Çubuk Ankara’nın en büyük hayvancılık potansiyeline sahip olan bölgesi olma sebebiyle ilaçlamalar aralıksız sürdürülüyor.



Esenboğa havaalanı çevresi ve Çubuk Ankara’nın en büyük hayvancılık potansiyeline sahip olan bölgesi olma sebebiyle ilaçlamalar aralıksız sürdürülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İlaçlama ekipleri ve Çubuk Belediyesi Veteriner ekipleri haşere ve kenelere karşı ayneta savaş açtı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çubuk Belediyesi tarafından ortaklaşa yürütülen çalışma bölgedeki ahırlar, tavuk çiftlikleri, gübre döküm alanları, Çubuk hayvan pazarı, resmi kurumlar, okullar, öğrenci yurtları, camiler ve özellikle piknik alanları kene ve haşerelere karşı piyade ekibi ile ilaçlamaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Çubuk belediyesi Basın Merkezinden yapılan açıklamada şunlara değinildi;” Bölgemiz Esenboğa havaalanının yakınında olmasından dolayı stratejik bir yapıya sahiptir. Ayrıca hayvancılığın ve mesire alanlarının yoğun olması nedeni ile sinek oluşumuna müsait bir bölgedir. Stratejik öneme haiz olan bölgemiz için Ankara Valiliği, Çubuk Kaymakamlığı, Büyükşehir Belediyesi, Çubuk Belediyesi ve Sağlık Grup Başkanlığı ortaklaşa yaptıkları çalışmalarla bölgedeki ahırların ve tavuk çiftliklerinden dolayı oluşan kötü koku ve haşere üremesini engellemek için birçok tedbirler alınmıştır. Çubuk Kaymakamlığının kurduğu denetim ekibi ile ahırlar ve bölge sürekli denetlenmektedir. Çubuk Belediyesi olarak da ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürülüyor. Alanımızın çok geniş olması popülâsyonun da yüksek olması sebebi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlaçlama ve diğer konularda bize desteğini esirgemeyen büyük şehir belediye başkanı İ.Melih GÖKÇEK ’e ve ilaçlama ekibine gösterdikleri yakın ilgi ve alakandan dolayı teşekkür ediyoruz” denildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.