Halk Eğitim Merkezinden Hızlı Yazma Kursu

Halk Eğitim Merkezinden Hızlı Yazma Kursu

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından bilgisayarla on parmak ve hızlı yazma kursu açılıyor.

Çubuk Halk Eğitim Merkezi Müdürü Asım Güler, yaptığı açıklamada Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüzün isteği üzerine Adalet Bakanlığının alması planlanan katipler için ilçeden müracaat edecek kişilere bilgisayarla on parmak ve hızlı yazma kursu açacaklarını söyledi. Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) yeterli puan alarak iş için başvuru yapan adaylardan hızlı yazma şartı arandığının altını çizen Güler, KPSS"den yeterli puan alan Çubuklu vatandaşların işe girişte avantajlı duruma gelmeleri için böyle kurs açmak istediklerini kaydetti.



İki ay sürecek olan kursun hızlandırılmış bir bilgisayar kurs olduğunu ifade eden Güler, ""İş başvurusunda bulunanlardan 3 dakikada 100 kelime yazmaları şartı aranmaktadır. İlçemizde KPSS"den 70 ve üzerinde puan alan herkesi bu kursa müracaat etmesi kendilerini sınavda avantajlı duruma getirecektir"" dedi



Güler, ilçedeki işsizlerin işe gire bilmeleri için önemli bir çalışma olarak görülen kursun sonunda kursiyerlere sertifika verileceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.