Hakem Heyeti'ne Başvuru Sayısı Arttı

Hakem Heyeti'ne Başvuru Sayısı Arttı

Çubuk'ta Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne Başvuru Sayısı Arttı

Kaymakamlık Tüketici Hakem Heyeti'ne Başvuru Sayısında 2010 Yılında Bir Önceki Yıla Oranla Yaklaşık Yüzde 200 Artış Kaydedildi.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Çubuk'ta 2009 yılında 89 kişi Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunurken bu sayı 2010 yılında 191'e yükseldi. Bu başvurulardan 123'ü karara bağlanırken, 35 dosyada bire bir görüşmelerle çözüme kavuşturuldu.

Ayıplı mal ve hizmetlerle ilgili yapılan toplam 23 şikayetin 15'i tüketici lehine, 2'si tüketici aleyhine sonuçlanırken, 6 dosyanın da incelenmesine devam ediliyor.

Başvurular arasında ilk sırada 60 başvuru ile kapıdan satışların yer aldığı ve bunu 55 şikayetle kredi kartına ilişkin şikayetlerin izlediği belirtildi.

Yetkililer, vatandaşları alışveriş yaptıktan sonra mutlaka fatura almaları konusunda uyarırken, bununla birlikte sözleşmeleri ve servis raporlarını da saklamaları gerektiğini kaydettiler.

-KAPIDAN SATIŞLARA VE HEDİYELERE KANMAYIN-

Kaymakamlık Hakem Heyetleri Raportörü Ferhat Kalaycı, yaptığı açıklamada, vatandaşları özellikle kapıdan satışlar konusunda uyardı.

Başvuruların 60'nın kapıdan satışlarla ilgili sorunların oluşturduğunu söyleyen Kalaycı, "Kötü niyetli pazarlamacı, köylerde yaşlı vatandaşların kapılarına gidip, (Sağlık Bakanlığı'ndan geldik tansiyonunuzu ölçeceğiz, şekerinizi ölçeceğiz) deyip, daha sonra da (bu ölçüm cihazını size hediye ediyoruz) veya (Çekiliş yaptık, elektrik süpürgesi kazandınız) diyor. Teslim belgesi adı altında satış sözleşmesi imzalatıyor, kopyasını vermiyor. Vatandaş ürünü 3-4 kat fazla fiyata almış oluyor" dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.