Hacı Adayları Eğitime Alınıyor

Hacı Adayları Eğitime Alınıyor

Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, bu yıl Ankara'dan kutsal topraklara gidecek 6 bin hacı adayı için 18 Ekim tarihine kadar hafta sonları 3'er saat hac konusunda eğitim verileceğini bildirdi.

Çubuk'ta İl Müftüsü Özer başkanlığında 25 ilçe müftüsü ile Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in de katılımıyla bir toplantı düzenlendi.

Atatürk Parkı'ndaki çay bahçesinde yapılan toplantıda, hacı adaylarına verilecek eğitim ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda yapılacak etkinlikler karara bağlandı.

Ankara Müftüsü Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Ankara'dan yaklaşık 6 bin hacı adayının Kutsal Topraklar'a gideceğini belirterek, ek kontenjanın gelmesi halinde bu sayının artacağını söyledi.

Müftü Mustafa Hakkı Özer ''Hacı adaylarımıza bu haftadan itibaren Kocatepe Camisi'nde 18 Ekime kadar hafta sonları günde 3 saat eğitim verilecek. Buradan gidişlerinden buraya gelişlerine kadar her konuda özellikle de beşeri ilişkilere yönelik hacı adaylarımıza uygulamalı eğitimler verilecektir'' dedi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden de müftülerin güzel bir çalışma için ilçeye geldiklerini ifade ederek, kendilerini ağırlamaktan mutlu olduklarını kaydetti.

Toplantının ardından turşu satış yerini ziyaret eden Müftü Özer ve beraberindekiler, turşu çeşitleri hakkında bilgi aldılar.

Turşuların tadına bakan Özer, en çok karnabahar turşusunu beğendiğini belirterek, Çubuk turşusunun bir dünya markası olduğunu söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.