Hac başvuruları başladı

Hac başvuruları başladı

Hac başvuruları bugün başladı. Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları, 27 Mart'a kadar Çubuk ilçe müftülüğü'ne başvurarak, kayıt yeniletecek veya ön kayıt yaptıracak.

Hacı adayları müftülüklerden veya Diyanet İşleri Başkanlığının, “http://hac.diyanet.gov.tr” internet adresinden alabilecekleri hac müracaat formunu, eksiksiz olarak her bir kişi için ayrı ayrı doldurulacak.

Yapılan açıklamaya göre,
Hacı adayları'nın, formda belirtilen yakınlarıyla kuraya girebilmeleri için aynı ilden ve aynı hac kategorisinden tercihte bulunmaları gerekiyor. Müracaatlar ve çekilecek kura sonuçları 2008 yılı haccı için geçerli olacak hac kategorileri tercihi bağlayıcı olacak ve kuralar da bu tercihlere göre çekilecek.

Kesin kayıtlar esnasında da üst kategorilerden alt kategoriye geçiş izni verilmeyecek, bu nedenle hacı adaylarının bu bölümü dikkatlice doldurmaları gerekiyor. Hacı adayı hangi ilden ön kayıt yaptırmış veya kayıt yeniletmiş ise o ilden kuraya girecek ve bundan sonraki işlemlerini de o ilden yaptıracak.

Hacı adayları, başvurudan sonra kayıt durumlarını, hac tercihlerini ve birlikte kuraya gireceği yakınlarının durumunu, internet adresinden kontrol edebilecek.

GEÇEN YIL BAŞVURANLAR

Geçen yıl kuraya katıldığı halde herhangi bir sebeple hacca gidemeyenler, bugünden itibaren 27 Mart'a kadar il veya ilçe müftülüklerine müracaat ederek kayıtlarını yeniletecek. Kayıtlarını yeniletmeyenlerin 2008 yılı hac ve kurası için hakkı bulunmayacak.

Kayıt yeniletenler herhangi bir ön kayıt ücreti ödemeyeceklerdir. Geçen yıl yapılan hac kurası ve tercihleri geçersiz olduğundan, hac kategori tercihi yeniden yapılacak. Hacı adayları müracaat formuna, TC kimlik numarası yazılı olan nüfus cüzdanı fotokopisini ekleyecek.

Bu yıl ilk defa hacca gitmek üzere müracaat edecek hacı adayları, 2008 yılı hac müracaat formunu doldurarak kayıtlarını yaptıracak ve müftülüklerce belirlenecek hesaba 15 YTL ön kayıt ücreti yatıracak. Bankaya para yatırdıktan sonra doldurulacak form dilekçeyi müftülüğe vermeyenler müracaat etmiş sayılmayacak.

AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.