Günün Yardımlaşma Vakfı, Çubuk'ta Kermes Açtı

Günün Yardımlaşma Vakfı, Çubuk'ta Kermes Açtı

Günün Yardımlaşma Hizmet ve Eğitim Vakfı (GÜNÜN), Çubuk'ta bulunan şubesinde yetim, kimsesiz, yoksul ve öğrenciler yararına kermes açtı.

Atatürk Caddesi Santral Sokak'taki şubesinde yetim, kimsesiz, yoksul ve öğrenciler yararına kermes açan GÜNÜN Vakfı, hanımların yaptığı birbirinden güzel el işi göz nuru ürünleri satışa sundu. Ankara'da 1992 yılından bu yana yetim, kimsesiz ve yoksul öğrencilere, para, yemek, giyecek yardımları yaptıklarını söyleyen GÜNÜN Vakfı Onursal Başkanı Güngör Oktay, Çubuk'ta aştıkları şubelerinde 4 ayda ev hanımlarının yaptıkları el işi göz nuru ürünleri sergileyerek satışa sunduklarını belirtti.

Kurulma amaçlarının kimsesiz, yoksul ve yetim vatandaşlarla öğrencilere yardım etmek olduğunu ifade eden Oktay, vakfın gelirinin gönüllülük esasıyla çalışan bayanlar tarafından üretilen ürünler sayesinde oluştuğunu kaydetti.

Çubuk'ta anne ve çocuk eğitimi üzerine de her hafta seminerler verdiklerini anlatan Oktay, şöyle dedi:

"Çubuk'ta açtığımız dikiş, nakış kursuyla ev hanımlarımız bugün burada sergilenen ürünleri yaptılar. İşin en önemli tarafı ise dün açtığımız kurslarımızda öğrenci olan çocuklarımız bugün burada eğitmen olarak bu kurslara katılanlara öğretmenlik yaptılar. Türk kadınının eğitimle neler yapabileceklerini bir kez daha göstermiş oldular. Büyük bir özveriyle çalışan 15 ev hanımımız birbirinden güzel bu eserleri üreterek, birçok kimsesiz, yoksul ve yetim vatandaşlarla öğrencilerimize katkı sağlayacaklar."

Oktay, kendilerine destek olanlara teşekkür ederken, 15 gün sürecek kermese tüm ilçe halkını davet etti.
 

(Anadolu Ajansı) 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.