Gümerdiğin Beldesinde Sonbahar Şenliği

Gümerdiğin Beldesinde Sonbahar Şenliği

Çankırı'nın Şabanözü ilçesine bağlı Gümerdiğin Beldesinde düzenlenen '2. Geleneksel Sonbahar Şenlikleri ve Festivali' coşkuyla kutlandı. Festivale Çubuk Belediyesi Başkan Vekili Ömer Aydın’da katıldı.

Gümerdiğin Belde Belediyesi ve  Gümerdiğin Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen '2.Geleneksel Gümerdiğin Sonbahar Şenlikleri ve Festivali' belde meydanında gerçekleştirildi. Meydana sahne kurulurken, sahnenin önüne de binlerce sandalye yerleştirildiği şenlikte, belde halkıda meydanın çevresinde yetiştirdiği yöresel ürünlerini stantlarda veya traktör römorklarında pazarladı.

Yöreye özgü üç ayak oyunuyla başlanılan açılışta, Belde Belediye Başkanı Ramazan Çatalkaya, Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, MHP Çankırı eski Milletvekili Ahmet Bukan, Çubuk Belediye Başkan Vekili Ömer Aydın, Çevre ve Şehircilik Müdürü Şevket Orhan ve davetliler birlikte halay tutu.

Daha sonra açılış konuşması yapan Çatalkaya, belediyenin bir yıl içinde yaptığı çalışmalardan bahsetti. Beldelerine yardım eden iş adamları ve bürokratlara da teşekkür eden Çatalkaya, beldelerinden Ankara'ya, İstanbul'a göç eden vatandaşlara seslenerek,'' Artık beldenize gelin, kayıtlarınızı beldenize yaptırın. İlçemizde birçok fabrika açıldı, işsiz olan gençlerimizi buralara yerleştirelim. Emekli olanlar gelsinler bundan sonraki hayatlarını burada geçirsinler. Nüfusumuzu artıralım, beldemizin kapanma riskini ortadan kaldıralım'' dedi.

Konuşmaların ardından Çatalkaya tarafından beldelerine katkı verenlere plaket verilirken, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan tarafından da Çatalkaya'ya derneklerine yaptığı desteklerden dolayı Şehitler saati ve teşekkür plaketi verildi.

Festivalde konuşan Çubuk Belediyesi Başkan Vekili Ömer Aydın, düzenlen bu tür etkinliklerin sosyal anlamda insanların kaynaşması için bir fırsat olduğunu söyledi. Sosyal aktivitelerin önemine de değinen Aydın,’’Gerçekten şenlik güzel düşünülmüş. Sürekli göç veren bir belde olan Gümerdiğin de şenlik nedeniyle insanlar bir araya gelmiş. Kimileri eski günlerini yad ediyor. Genç nesil ise bir birlerini yeni tanıyorlar. Memleketleri için dayanışmalar sergileniyor. Ben bu şenliğin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum ve başkanımıza da başarılar diliyorum’’ dedi.     

Bu yıl ikincisi düzenlenen şenlik, hediye çekilişi, Yaran ekibi, animasyon gösterileri ve mahalli sanatçılar ile Sevgi Petek, Ramazan Çelik'in konseriyle sona erdi.

Şenliğe, Çubuk Belediyesi Başkan Vekili Ömer Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Şabanözü Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Bağcı, Çevre ve Şehircilik Müdürü Şevket Orhan, MHP Çankırı eski Milletvekili Ahmet Bukan, MHP Çubuk İlçe Başkanı Recep Öz, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can, Dumanlı Belediye Başkanı Kadir Keten, Yayla Belediye Başkanı Salih Ünal, Çankırı Kadın Dernekleri Başkanı Nermin Aydınlı ve çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.