Gss Prim Borcu Yapılandırma Süresi Uzatıldı

Gss Prim Borcu Yapılandırma Süresi Uzatıldı

Borçlarını yapılandıran vatandaşların ilk taksit ve peşin ödeme süresi 30 Kasım 2015’e kadar, uzatıldı.

ÇUBUK SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNDEN

YAPILAN AÇIKALAMA

Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Başvurusunda Uzatılan Sürenin Sona Erecek Olması

 

6552 sayılı Kanunla yapılan düzenlemeler ile 5510 sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında zorunlu Genel Sağlık Sigortalısı olarak tescil edildiği halde gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımızın, 31 Mart 2015 tarihine kadar gelir testine başvurmaları durumunda Genel Sağlık Sigortası borçlarının yapılacak gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncelleneceği hüküm altına alınmıştır.

Yine aynı Kanunla, zorunlu Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan vatandaşlarımıza 30 Nisan 2015 tarihine kadar Kurumumuza başvurmaları durumunda borçlarını peşin ya da 2 ayda bir ödenmek üzere 6 ay,9 ay,12 ay 18 ay eşit taksite kadar yapılandırma imkanı verilmiş, ayrıca borç asıllarının yapılandırılarak 01 Haziran 2015 tarihine kadar peşin ödenmesi halinde gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer’i alacaklarının tamamının tahsilinden vazgeçileceği hükmü getirilmiştir.

Diğer taraftan söz konusu Kanunla, Bakanlar Kuruluna bu süreleri 6 aya kadar uzatma yetkisi verilmiş olup, 31 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 2015/7470 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına istinaden Kanunda belirtilen süreler 6 ay uzatılmıştır.

Buna göre;

1- Genel sağlık sigortalısı olarak tescil edildiği halde gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımız için gelir testine son başvuru süresi 30 Eylül 2015’e kadar, (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına)

2- Genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlarımızın prim borcunu yapılandırmaları için Kurumumuza son başvuru süresi 02 Kasım 2015’e kadar, (SGK İl Müdürlüğü veya Merkez Müdürlüğümüze)

3- Borçlarını yapılandıran vatandaşlarımızın ilk taksit ve peşin ödeme süresi 30 Kasım 2015’e kadar, uzatılmıştır.

Gelir testine başvuranların sonuçları (C-1 (Yeşilkart) Primsiz), (G-1 50,94 TL), (G-2 152,82 TL) ve (G-3 305,64 TL) aylık prim çıkmaktadır.

İlçemizde şu ana kadar yapılan testlerde yaklaşık %75’i C-1 (Yeşilkart) Primi Hazine tarafından karşılanır, %25’ i de G-1 aylık 50,94 TL kendisi (Genel Sağlık Sigortalısı) tarafından ödenir olarak çıkmıştır.

İlçemizde 26.08.2015 tarih itibariyle testi G-1 çıkan 602 sigortalımız yapılandırmadan faydalanmıştır.

Bu nedenle, İlçemiz Kaymakamlığı bünyesinde kurulu olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ederek Gelir Testi yaptırmaları vatandaşlarımızın menfaatinedir.

Gelir testine 1 Ekim 2015 tarihinden sonra başvuranlara test tarihine kadar en yüksek seviye olan (G-3 Gelir seviyesinden 305,64 TL) aylık prim tahakkuk ettirileceğinden dolayı sağlık yardımı alması güçleşecektir.

Çubuk Halkına saygı ile duyurur, sağlıklı günler dileriz.

 

Not: Zorunlu Genel Sağlık Sigortasına ilişkin tescil ve borç durumlarını www.turkiye.gov.tr/ adresinden sorgulayabilirler.

 

ÇUBUK SGM Adresi: Y.Selim Mah. PTT Cad. No: 24 Çubuk ANKARA (Adliye Yolu Üzeri)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.