Gökçek'in rakibi Karayalçın

Gökçek'in rakibi Karayalçın

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile görüştü:

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ile görüştü:

Görüşme saat 11.00'de CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşti. Görüşmenin ardından Baykal Karayalçın ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Baykal, "Ankara yeni bir belediye şansını kullanmak üzere olduğunu gösteriyor. Karayalçın'ın muhtemel adaylığını önlemeye yönelik kampanya yürdütülüyor. Karayalçın'ın adaylığının bir panik yarattığını söyledim. 'O da nerede ihtiyaç varsa oraya giderim' diyerek olumlu bir yaklaşım gösterdi. Örnek belediyeciliğe Ankara'nın ihtiyacı var. Karayalçın'ın bu birikime sahip olduğunu biliyorum. Geniş bir anlaşı birliği içinde olduğumuzu gördüm. Önümüzdeki dönemde ortak bir tavır içinde olacağımızı umuyorum" dedi.

Karayalçın, "Akşam saatlerinde Baykal bana bir çağrı yaptı. Öncelikle Ankara'yı tartıştık. Ben kendisine SHP'nin hazırladığı 'Yerel Yaşam' raporunu sundum. Sayın Baykal özellikle metroyu ve o bağlamda değerlendirilmesi gereken projeleri söyledi. Ben de görüşmeyi olumlu buldum. Çağrısı nedeniyle çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Solun diğer partileriyle görüşecek misiniz?" sorusuna Karayalçın, "Sadece solun değil Ankara'nın bu beceriksiz yönetiminden rahatsız olan herkesin destek vermesi gerekir" cevabını verdi.

Baykal, "Ankara'da bu oluşumun gerçekleşmesi Türkiye'nin her yerinde özendirici bir örnek olacaktır. Ama öncelikli görevimiz Ankara sorunu çözmek" diye konuştu.

"Uzlaşılamayan konu yok" diyen Baykal, bu kararı hem kendisinin hem Karayalçın'ın partilerinin yetkili organlarıyla görüşmesi gerektiğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum