Gökçek yeniden aday

Gökçek yeniden aday

Ankara Keçiören Pursaklar Altındağ Yenimahalle , Kazan, Çamlıdere, Güdül adayları açıklandı..

Başbakan Erdoğan, Ankara için bir kez daha Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Melih Gökçek'i aday gösterdi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda uzun uzun Ankara'yı anlatan Erdoğan, "Mart 2009 seçimleri için bir kez daha Melih Gökçek kardeşimizi aday gösteriyoruz" dedi.


AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı
Melih Gökçek
Melih Gökçek 20 Ekim 1948 yılında Ankara Keçiören'de doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Gaziantepde yapan gökçek Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğrencilik hayatına başlayınca 1967 yılından itibaren tekrar Ankara'ya yerleşti. Bilahare Gazi Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulunu bitiren Gökçek Gazeteciliğe başladı. Parlamento muhabirliği yapan Gökçek, askerlik görevine başlamadan önce Çalışma Bakanlığında Özel Kalem Müdürmuavinliği yaptı.

1991 yılında Refah Partisine geçen Gökçek aynı yıl içinde Keçiören bölgesinden Ankara Milletvekili olarak Parlamentoya girdi. 1994 yılında ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Başkanlığa seçilen Gökçek 1999 yılında ikinci kez aynı göreve seçildi ve Ankara tarihinde ilk kez üç dönem üstüste büyükşehir belediye başkanlığına seçilen kişi oldu.
ERDOĞAN, GÖKÇEK'E KARDEŞİM DEDİ

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıkladığı üç büyükşehir belediye başkanından övgüyle söz etti.
İşte Erdoğan'ın o sözleri;
Kızılay'da kuşlar ölü düşüyordu. CHP'li belediye başkanı döneminde Ankara'da maske takılıyor, çamaşırlar balkona tertemiz asılıyor kirli toplanıyordu. Şu anki Karayalçın o dönemin belediye başkanıydı. Dışarı çıkılamayan dönemleri hatırlayın. Sokak ortalarında yığılan çöpleri hatırlayın. Bugün ise modern temiz, yeşil ve aydınlık Ankara var. Sadece Türkiye'ye değil dünyaya örnek olacak şehir var. Yapacak çok işimiz var ama kusura bakmayın bir başkenti böyle hazırlayıp dünyaya sunmak dönüşümden geçirip hazırlaamk kolay iş değil. Tamamen yeniden yapılanma kolaydır. Yeniden yapılandırmak zordur. Ankara'da dönüşümü gerçekleştiren adını imzasını adan Belediye başkanımızı hizmetlerinden dolayı kutluyorum.

KARAYALÇIN: HAYIRLI OLSUN

Gökçek'in isminin Erdoğan tarafından açıklanmasının ardından NTV'nin sorularını yanıtlayan CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın, "hem AKP'ye hem de Gökçek'e hayırlı olsun" dedi.

Karayalçın, Gökçek'in adaylığının kendileri için önemli olduğunu söyleyerek, "Ankaralı bu süreçte herşeyi daha iyi anlayacaktır. Gökçek, Ankaralıya hesap verecektir."dedi.
Altınok yeniden AKP Keçiören adayı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için isimleri geçen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u yeniden Keçiören'den, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'yi de yeniden Altındağ'dan belediye başkan adayı olarak açıkladı.


Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Ankara, Gaziantep ve Erzurum ile Ankara'nın bazı ilçelerinde belediye başkan adaylarını açıkladı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum