Gökçek, İlçe Belediye Başkanları İle Buluştu

Gökçek, İlçe Belediye Başkanları İle Buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti'li metropol ilçe belediye başkanlarıyla biraraya geldi.

Toplantıda, yerel seçimler sonrası, önümüzdeki 5 yıl içinde yapılacak çalışmalara ilişkin durum değerlendirilmesi yapıldı.

Başkan Gökçek'in yanı sıra, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali İhsan Ölmez, Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz ile birlikte 29 Mart yerel seçimleri sonrası Başkent Ankara'da belediye başkanı seçilen AK Partili 10 ilçe belediye başkanı da toplantıya katıldı.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'in katıldığı ve yaklaşık 5 saat süren toplantıda, belediye başkanları iºbirliği içerisinde Ankara'ya çok daha iyi hizmet vereceklerinin altını çizdi.

YENİ İTFAİYE GRUP AMİRLİKLERİ OLUŞTURULACAK

Yeni kurulacak itfaiye grup amirliklerinin yerinin belirlenmesine ilişkin konunun da ele alındığı toplantıda, Akyurt, Altınova, Sirkeli, Esenboğa, Çubuk, Saray ve Pursaklar'a tek noktadan hizmet verecek İtfaiye Grup Amirliği'nin Esenboğa-Çankırı yol kavşağında, Elmadağ, Hasanoğlan, Yeşildere ve Lalahan'a hizmet verecek İtfaiye Grup Amirliğinin de Elmadağ'da Samsun Yolu, Yeşildere giriş noktasındaki Lalabel Mevkii'nde oluşturulması benimsendi.

Başkan Gökçek, toplantının Ankara'ya hizmet açısından çok verimli geçtiğini, bundan sonra her ay bu tür toplantıları yaparak çalışmaları değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

KAPATILAN 20 BELDEYE BÜYÜKŞEHİR TEMSİLCİLİKLERİ

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında da yasayla belediyeleri kapatılan Ankara Büyükşehir Belediyesi Mücavir alanı sınırları içindeki 20 beldede Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin temsilcilikleri oluşturulması kararlaştırıldı.

Oluşturulacak temsilciliklere atanacak kişinin kanun gereği Belediye Meclisi üyesi veya belediye çalışanı olması gerektiğinin altını çizen Başkan Gökçek, '15 günde buralara atamaları yapacağız. Bu temsilciliklerimizin isimleri de mesela; 'Büyükşehir Saray Belediye Başkanlığı' olacak. Bunun gibi Esenboğa, Yukarı Çavundur, Sirkeli, Yenikent, Karaali, Temelli, Kutludüğün, Yeşildere, Lalahan, Hasanoğlan, Kesikköprü, Altınova, Bağlum, Sinanlı, Çanıllı, Karagedik, Selametli, Oyaca ve Bezirhane beldelerimizde de temsilcilikler oluşturacağız.' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum