Gökçedere Mahallesinde Yağmur Duası

Gökçedere Mahallesinde Yağmur Duası

Çubuk, Gökçedere Mahallesi'ndeki vatandaşlar, şükür ve yağmur duasına çıktı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren ilçenin en yüksek tepelerinden biri olan Dede Tepe'ye gelen mahalle sakinleri, 3 büyükbaşkurban kesti. Tepede kılınan namaz ve okunan duaların ardından emekli müftü Abdurrahim Somuncu, yağmur duası okudu. Duanın ardından yaklaşık 2 bin kişiye kurban etlerinden pişirilen homaça yemeği ve bulgur pilavı ikram edildi.

Gökçedere Mahallesi Muhtarı Veli Doğan, mahallelerinde 5 binin üzerinde büyükbaş hayvan olduğunu hatırlatarak, "Bizim mahallenin yüzde doksanı kasap ve besicidir. 15 yıldır geleneksel olarak çıktığımız yağmur duasına bu yılda çıktık. Üç büyükbaş hayvanı kurban olarak kestik. Rabbim inşallah kabul eder" diye konuştu.

Her yıl yağmur duasının aşçılığını gönüllü olarak yaptığını söyleyen Salih Karakuş da bir gün önce 3 büyükbaş hayvanı burada kurban ettiklerini ve bir gün dinlendirdikten sonra homaça yemeğini pişirdiklerini kaydederek, "Sabah beşte geldik efendim. Sabah namazından sonra 750 kilogram et, 250 kilogram bulgur ile yemeklerimizi yaptı ve yağmur duasına çıktık. Allah kısmet ederse yağmurumuzda yağacak inşallah" ifadesini kullandı.

Duaya, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle halkının yanı sıra vatandaşlar da eşlik etti.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.