Gökçedere Kuran Kursunda Diploma Töreni...!

Gökçedere Kuran Kursunda Diploma Töreni...!

Gökçedere Kuran Kursundaki öğrenciler kurs belgelerini aldılar...

İlçe Müftülüğüne bağlı Gökçedere Kuran Kursunda 2006-2007 döneminde ders gören öğrenciler kurs bitirme belgelerini aldılar.
Gökcedere Kuran Kursuna yaptığımız ziyaret te Kurs Müdürü Muammer UZUN, Müftü Yardımcısı Mustafa KUŞCU ve belletmen Necati GÜNAYDIN'ıdan bilgi alındı.


Alınan bilgiye göre;Kursta Kuran-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler (Ahlak, İbadet, Siyer, İtikat) gibi dersler verilmekle beraber Halk Eğitim Müdürlüğünün verdiği destekle sertifikalı bilgisayar kursu da verilmektedir. Ayrıca kursta sosyal faliyet olarak futbol, basketbol, masa tenisi gibi spor aktiviteleri ve gezi amaçlı piknikler düzenlenmektedir.


Yaklaşık 8 (sekiz) aylık bir eğitim sürecinden sonra öğrenciler hakettikleri diplomalarını aldılar.
Öğrencilerden 37'si kurs bitirme belgesini ve bilgisayar sertifikasını almaya hak kazandı. İstekleri doğrultusunda öğrencilerden 15'i hafız olabilmek için kursa devam etme kararı aldıkları açıklaması yapıldı.
Kurs Müdürü Muammer UZUNUN yaptığı açıklamaya göre; yaz dönemi kayıtları başlamış, talebin fazla olmasından dolayı kursu iki döneme ayırmak zorunda olduklarını beyan etti.
İlköğretim den mezun olan öğrenciler bu kurslara gelerek dini bilgileri ve Kuran-ı Kerim öğrenme fırsatı bulabilmektedir. Bunun yanında kurs yaz aylarındada devam etmektedir.
Kursun amacı dini eğitim vererek topluma, vatanına, milletine faydalı bireyler yetiştirmek.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.