"Gıda Güvenliği ve İşyeri Hijyeni" Semineri

"Gıda Güvenliği ve İşyeri Hijyeni" Semineri

Çubuk İlçe Tarım Müdürlüğü ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü Tarafından Gıda Üretimi Yapan ve Satışını Gerçekleştiren İşyeri Sahiplerine Yönelik "Gıda Güvenliği ve İşyeri Hijyeni" Konulu Seminer Düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa, Çubuk Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Bekir Kılınç, İlçe Tarım Müdürü Cengiz Akbayrak, gıda mühendisi Bediha Şentürk ve çevre sağlığı teknisyeni Nail Bodur konuşmacı olarak katıldı.

Kılınç, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çubuk Belediyesi işbirliği ile hijyen konusunda çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmadan önce de çeşitli kuruluşlarla okullarda ve iş yerlerinde çeşitli çalışmalar yaptıklarını, hijyen, gıda güvenliği, sağlıklı yaşam ve çevre temizliği konuları ile alakalı yoğun çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, denetimlerde gördükleri eksiklikleri verilecek eğitim ile gidermeyi amaçladıklarını söyledi.

Gıdanın, yaşam ve insan sağlığını ilgilendiren birinci derecede önem arz eden bir konu olduğunu anlatan Kılınç," Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden, sağlık, çevre temizliği, gıda güvenliği ve işyeri hijyenine çok önem veriyor. Biz de bu zamana kadar çok sayıda işletmeye yönelik denetimler düzenledik. Sevindiğimiz ve üzüldüğümüz zamanlarda oldu. Sağlıklı üretip, sağlıklı tüketmeye dikkat edelim. Denetimlerin ardından bir hafta sonra tekrar gittiğimiz iş yerlerinin birçoğunda hijyen konusunda olumlu değişim görürken, bazılarında ise aynı manzaralarla karşı karşıya geldik. Çubuk'ta denetimden geçmeyen yer kalmadı ve denetimlerimiz bundan sonrada devam edecek" dedi.

Akbayrak ise gıda sektörünün en küçük bir ihmale bile meydan verilmemesi gereken bir sektör olduğunu, halen bütün uyarılara rağmen bazı işyerlerinin, hijyen ve gıda güvenliğine dikkat etmediğini söyledi.

Akbayrak, sağlıklı ve kusursuz gıda üretimini sağlamak amacıyla gıdaların üretim, işleme, muhafaza, taşıma ve dağıtım aşamalarında gerekli kurallara uyulması ve önlemlerin alınması gerektiğine işaret etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.