GESD’den Ankara’nın Çubuk ilçesine 2 bin fidan

GESD’den Ankara’nın Çubuk ilçesine 2 bin fidan

Mobilya sektörünün öncü firmalarından GESD, Ankara’nın Çubuk ilçesine 2 bin fidan dikti.

Değirmencioğlu olarak 1970’li yılların başında başladıkları mobilya sektöründeki serüvenlerine GESD Konsept olarak devam eden firma, Ankara Çubuk’ta 2 bin fidan dikimi gerçekleştirdi.
 
İnsanlarda mobilyalarının da onlarla sürekli iletişimde olduğunun farkındalığını yaratmak gibi bir misyonu üstlendiklerini belirten GESD Konsept yöneticileri ‘’İnsan, yaşamı boyunca dokunduğu her şeye kendinden bir parça, bir mesaj ve bir algı bırakır. Bu sorumluluk gerektiren bir durumdur. Bir de, insanların yaşamlarının uzun bir bölümünü birlikte geçirdiği mobilyalar üretiyorsanız bu daha da hassas bir konudur. Üzerinde durduğumuz konu; her gün gördüğümüz, dokunduğumuz mobilyalarımızın bilincimizle ve bilinçaltımızla; renkleri, dokuları ve geometrileriyle iletişim kuruyor olmaları’’ mantığıyla çalışma yaptıklarını ifade etti.
 
Firmanın tasarım aşamasında dikkat ettiği hususlar öncelikle insan ve toplum psikolojisinin iyi analiz edilip anlaşılması ve bu doğrultuda insanların somut olduğu kadar soyut ihtiyaçlarını da öğrendikleri ve kumaş dokularından kullanılan ahşaba, renklerden geometrik formlara kadar bütünlük içerisinde ürünler tasarlamak.
Doğa ve insan arasında bir köprü, Ankara’ya 2000 fidan
 
GESD Konsept, kendini yenileyen yapısıyla doğa ve insan arasında bir köprü olma görevini üstleniyor. Üretilen mobilyaların bir eşya olmaktan çok, canlı birer nesne olduğu inancından yola çıkarak, insanların yaşam standartlarını her yönden yükseltmeyi hedefleyen GESD Konsept yönetimi,
“İlham aldığımız doğaya karşı bir sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız.
 
Son 3 yıldır atölyelerimizde ve mağaza showroomlarımızda başlattığımız enerji tasarruf projelerimiz ile ciddi anlamda enerji tasarrufu sağladık. Ülkemizin enerji ihtiyacının %70’ine yakın kısmını ithal ettiğimiz, enerji açığını kapatmak için oluşturulan HES projelerinin, her biri doğa harikası olan vadilerimize zarar verebileceği ihtimalini azaltmanın yanı sıra, doğaya küçük bir minnettarlık göstergesi olarak başlattığımız fidan dikme etkinliğimiz bugün bir gelenek haline geldi. Bu kapsamda bu senede 2 bin fidanı Ankara’nın Çubuk ilçesinde doğaya kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.