Genelev Çubuk'a mı taşınacak?

Genelev Çubuk'a mı taşınacak?

Başkan Gökçek’in ’Haziran’da yıkılacak’ dediği ancak yeni yer göstermediği genelevle ilgili Vali Önal sessizliğini bozdu.

 Ankara Valisi Önal, "Yer tespiti olmadan yıkımın uygun olmayacağını düşünüyorum" diyerek yıkımın ertelenebileceği sinyalini verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek"in genelevin yıkımı için verdiği son tarih olan  Haziran ayı ile ilgili Ankara Valisi Kemal Önal ilk kez konuştu. Önal, "Yer tespiti olmadan yıkımın uygun olmayacağını düşünüyorum" diyerek Haziran ayındaki yıkımın ertelenebileceği sinyalini verdi.

Geçtiğimiz günlerde Gökçek, Haziran"da yıkılacak genelevle ilgili yeni yer çalışması yapılıp yapılmadığına dair soruya, "O bizim yetki alanımızda değil. Ankara Valiliği kararı verecek" yanıtını vermiş o tarihten bu yana da Vali Önal bir açıklama yapmamıştı.

Yer belirlenmeden yıkımın yapılmayacağını açıkça ifade eden Önal, "Önümüzdeki günlerde kendisiyle yer tespiti konusunda görüşeceğiz. Yer tespiti yapılmadan oranın yıkımının uygun olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Gökçek ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada genelev için yeni yerin metropol ilçelerde olmayacağını ima etmişti. Genelevin taşınacağı yerin kendisine sorulması üzerine "Siz bir yer söyleyin ben orası olup olmadığını söyleyeyim" diyen Gökçek"in açıklamalarından genelevin metropol ilçelerden birine taşınmayacağı anlaşılmıştı. Gökçek ayrıca Çubuk, Kazan, Ayaş ve Bala"ya taşınma kararı çıkarsa karşı çıkacağını da söylemiş, genelevin taşınacağı yerde halk oylaması yapılacağını belirtmişti.
Acaba bu ilçe Çubuk mu diye soru beliriyor. Çubuk halkı ilgililerin bu kararı alırken 100.000 nufuslu bir ilçeden alacağı tepkileri iyi hesap etmesini istiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
60 Yorum