Gençlik Parkı pazar günü açılıyor

Gençlik Parkı pazar günü açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek modern bir görünüme kavuşturulan Gençlik Parkı, 30 Ağustos Pazar günü halka açılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek, Gençlik Parkının yeniden hizmete girmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada,"nın en eski Parkı ve Cumhuriyet"in simgesi olan Gençlik Parki'nda İncelemeler sırasında açıklamada Başkent"teki rekreasyon alanı sayısının 7"ye çıkacağını ifade ederek, "İnsanlar eskiden burada günün yorgunluğunu atmak için havuz başında çaylarını yudumlarlardı. Bu nostalji yine devam edecek” diye konuştu.

Gökçek, kişi başına düşen yeşil alan miktarı bakımından Ankara"nın Türkiye"de bir numara olduğuna dikkat çekerek, şöyle dedi:

“Burası daha önce de vardı ama berbat bir vaziyetteydi. Bundan sonraki hedef 3 tane daha dev rekreasyon alanını Başkent"e kazandırmak. Ramazan Bayramı içerisinde Siyasal Bilgiler Fakültesi"nin üstünde kalan 50. Yıl Parkı"nı da hizmete açacağız. Ayrıca Çubuk 1 Barajı ve Esenboğa Yolu"nda Kuzey Ankara"nın altındaki 700 bin metrekarelik rekreasyon alanıyla birlikte Başkent"teki dev rekreasyon alanı sayımız 10"a çıkmış olacak”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.