GENÇ ERKEKLER “SALON FUTBOLU” TURNUVASI...

GENÇ ERKEKLER “SALON FUTBOLU” TURNUVASI...

Salon Futbolu (Futsal) Turnuvası’nda Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Şampiyon” oldu.

Şuayip YAMAN

2016 Okul Sporları Genç Erkekler Futsal (Salon Futbolu) müsabakaları 30 Mayıs-7 Haziran 2016 tarihleri arasında Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda yapıldı.

İlçede faaliyet gösteren 7 liseden 84 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Turnuva, zevkli mücadelelere sahne oldu. 

Tek devreli lig usulüne göre yapılan Turnuva da toplam 21 maç oynandı.

Turnuva sonunda oluşan sıralama;

  1. Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  2. Çubuk Lisesi
  3. Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
  4. Meliha Hasanali Bostan Fen Lisesi
  5. Yunus Emre Anadolu Lisesi
  6. Anadolu İmam Hatip Lisesi
  7. Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur

Ödül Töreni;

Turnuva da dördüncü olan Meliha Hasanali Bostan Fen Lisesi takımına kupa ve madalyaları İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Molla Hüseyinoğlu tarafından verildi.

Turnuva da üçüncü olan Çubuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Takımı’na kupa ve madalyaları İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Akif Bulut tarafından verildi.

Turnuva da ikinci olan Çubuk Lisesi takımına kupa ve madalyaları Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Cüneyt Küpeli tarafından verildi.

Turnuva’da “Şampiyon” olan Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi takımına kupa ve madalyaları Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma tarafından verildi.

Kupa töreni sonrası bir açıklama yapan Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Cüneyt Küpeli yaptığı konuşmada, “Turnuvaya katılan takımların antrenörlerine (beden eğitim öğretmenlerine), sporcularına, takımlarını fair-play ölçüsünde destekleyen seyircilere sonsuz teşekkürlerimi sunar, başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

 

Salon Futbolu (Futsal)

Futsal, salon futbolu olarak bilinen ve genel olarak futbola benzese dahi kendine özgü kuralları olan spordur.

Futsalın (salon futbolu) geçmişi 1930 yılına, Uruguay'ın başkenti Montevideo'ya kadar uzanıyor. O tarihte Juan Carlos CarianiYMCA derneklerindeki gençler için futbolun beşer kişilik bir versiyonunu uyarlıyor. Maçlar hentbol sahası boyutlarındaki açık ve kapalı alanlarda oynanıyor.

Futsal ismi ise bu oyun için kullanılan uluslar arası bir terim. Kökeni İspanyolca ya da Portekizce'deki FUTbol veya FUTebol ve Fransızca veya İspanyolcadaki SALle veya SALa kelimelerinden geliyor.

Futsal, günümüzde FIFA'nın şemsiyesi altında tüm dünyada gelişim kaydediyor.

İlk uluslararası karşılaşmalar 1965 yılında düzenleniyor ve Paraguay Güney Amerika Kupası'nı kazanıyor. 1979 yılına kadar altı Güney Amerika Kupası daha düzenleniyor. Tümünü Brezilya kazanıyor.

Brezilya futsaldaki üstünlüğünü 1980 yılında düzenlenen ilk Pan Amerikan Kupası'nı, ardından 1984 kupasını kazanarak da gösteriyor.

1983 yılında ABD Futsal Federasyonu Osvaldo Garcia'nın başkanlığında kuruluyor. O zamanlar Minisoccer (Mini Futbol) adıyla anılan oyun sonraları futsal adını alıyor.

Futsal 1989 yılında FIFA şemsiyesi altına girmeden önce, FIFUSA tarafından ilk Futsal Dünya Kupası düzenleniyor. Yıl 1982, yer Sao Paulo – Brezilya. Turnuvayı Brezilya şampiyon olarak tamamlıyor. 1985 yılında İspanya'da düzenlenen ikinci Futsal Dünya Kupası'nın galibi de Brezilya oluyor.

Brezilya'nın bu ezici üstünlüğüne 1988 yılında Avustralya'daki Dünya Kupası'nda Paraguay son veriyor. Bu tarihten sonra oyunlar FIFA'ya bağlanıyor. 1989 yılında Hollanda'da, 1992 yılında Hong Kong'da düzenlenen şampiyonaların galibi alışılageldiği üzere Brezilya oluyor.

turnuva-vert.jpgturnuva1-vert.jpgturnuva2-vert.jpgturnuva3-vert.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.