GELİŞİGÜZEL ÇÖP ATANA CEZA YAĞDI‏

GELİŞİGÜZEL ÇÖP ATANA CEZA YAĞDI‏

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçede denetimleri artırarak cadde ve sokak köşelerine zamansız gelişi güzel ve zamansız çöp bırakan vatandaşlara cezai işlem uygulamaya başladı.

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, cadde ve sokaklara gelişi güzel ve zamansız çöp bırakmaya karşı mücadele başlattı.

Oluşturdukları ekibin denetimlere başladığını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan,  bugüne kadar 30 kişiye zamansız çöp bırakmaları nedeniyle ceza kesildiğini belirtti.

-Bu Saatler Arasında Çöp Atanlar Yandı

Afiş çalışması, bilgilendirme ve duyuruların ardından cezai işlemlere başlamak zorunda kaldıklarını kaydeden Başkan Acehan, denetim ekibinin adeta dedektif titizliğinde çöp bırakanları takip ederek belgelendirdiğini ve tutanak tuttuğunu aktardı.

Vatandaşları cevre temizliği konusunda daha çok duyarlı olmaya davet eden Başkan Acehan, “Bu ekibin oluşturulmasındaki ana hedefimiz, tüm cadde ve sokaklar ile ana arterlerdeki evsel, endüstriyel ve ambalaj atıklarının zamansız çıkarılmasını engellemektir. İlçemizde poşet uygulamasının yapıldığı mahallelerimizde akşam 20.00 ila 23.00 arasında çöplerin bırakılması gerekiyor. Gece 23.00’den akşam 20.00’iye kadar olan sürede çöplerin bırakılması kesinlikle yasaktır. Bununla ilgili uyarıların yer aldığı el broşürlerimizi ilçemizdeki tüm ev ve iş yerlerine ulaştırdık. Öncesinden vatandaşlarımıza bu konuda bilgilendirme çalışmaları yaptık. Bundan sonra kuralları ihlal ederek zamansız çöp çıkaranlara karşı cezai müeyyideler uygulamaya başladık” dedi.

-ZAMANSIZ ÇÖP ATANLARA 208 TL PARA CEZASI

Zamansız çöp çıkaranlara Zabıta Talimatnamesi 2015 yılı tarifesine göre 208 TL para cezası kesileceğini vurgulayan Başkan Acehan, “Bu uygulamayı insan sağlığı ve çevre temizliği açısından çok önemsiyoruz. Lütfen çöplerinizi çöp çeşitlerine göre en az 2 naylon poşete geçirerek veya özel çöp poşetiyle evinizin önüne saat 20 ila 23 arası koyunuz. Bu uyarılara uyulmadığı takdirde zabıtamız ve temizlik işlerimiz elemanlarımız tarafından tespit edildiğinde ceza yazılacak diye biz bunu defalarca bildirdik ve söyledik ve ilan ettik. Şimdi bununla alakalı bu konuda duyarlı olmayan halkımızın huzurunu kaçıran Çubuk’ta kötü kokuya sineğe ve kötü görüntüye sebep olan bu tür yanlışı yapan vatandaşlarımıza da hiçbir kimseyi ayırmadan ve geriye adım atmaksızın cezai işleme başladık ve buna da devam edeceğiz.Çubuk’un temiz kalması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Vatandaşlarımızın bu konuya büyük bir duyarlılık ve hassasiyetle yaklaşmasını rica ediyorum. Zamansız çöp çıkaranların Alo 153’e ihbar edilmesi ve bu konuda bize vatandaşlarımızın destek vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

-Muhtarlardan Tam Destek  

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Sadi Saat, “Bu kontrollerin devam etmesi bizim acımızdan da iyi oluyor. Hem çevremiz temiz oluyor hem de insanlarımız daha rahat temiz bir yerde yaşamış olacaklar. Devam etmesini istiyoruz” dedi.

Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Hikmet Oran, “Zabıtamızın bu uygulamasından dolayı biz çok memnunuz, bununda gecikmiş bir uygulama olduğunu bile biliyoruz. Çünkü bu çöplerden akan sular sokaklarımızda hastalıklara neden oluyor. Defalarca uyarmamıza rağmen halkımızı bazı insanların dikkate almadıklarını gördük. Zabıta cezai işlem uygulamaya başladı. Bu konuda biraz daha dikkatli olmanızı istiyoruz. Çöplerinizi akşam 8 ila 11 arası atmanızı istiyoruz. Buna da dikkat edilmesini önemle rica ediyoruz” diye konuştu.

-Vatandaşlardan da tam destek aldı

Belediye ekiplerince defalarca uyarıların yapıldığını kaydeden vatandaşlar da,çevreyi kirletenler karşısında  cezai işlemlerin artık kaçınılmaz olduğunu dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum